magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Zalaegerszegi TE 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.06.01, 23:38
    Békéscsaba - ZTE 2:1 (1:0)

    Békéscsaba, 10 000 néző. V: Emsberger
    Békéscsaba: Tóth — Szűcs, Dobó, Láza, Lengyel, Ambrus, Kriskó, Imri, Kovács (Moós, a szünetben), Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor
    ZTE: Déri — Vígh, Papp, Filó, Gáspár, Vörös, Józsi (Tóth, a szünetben), Kocsis, Szabó, Madár (Kajtár, a 74. percben), Bita. Edző: Szőcs János.

    10. perc: a felfutó Láza sorra kicselezte a védőket, amikor a 16-oson belül Vígh fellökte a hátvédet, 11-es! A büntetőt Lengyel élesen a jobb alsó sarokba rúgta, 1:0.
    38. perc: Lengyel átadását, gólt ígérő helyzetben, Németh laposan rálőtte, a kapus előrevetődve hárított.
    47. perc: Imri cselezgetett a jobb oldalon, majd a teljesen üresen álló Némethhez továbbított, aki 8 m-ről laposan, a kapufa mellett belőtte a csabaiak második gólját, 2:0.
    54. perc: Tóth lesen kapta a labdát, Pusztai partjelző — bár kicsit későn — jelezte a szabálytalanságot. Beadás után Láza akasztotta az 5-ösön Bitát, és Emsberger ismét 11-est ítélt! Ezt Szabó biztosan vágta a bal alsó sarokba, 2:1.
    60. perc: Németh két védőtől kísérve kitört, már a 16-oson belül járt, amikor Vígh lerántotta. Ez is 11-es! Schneider megjegyzést tett, amiért sárga lapot kapott. A büntetőnek Imri állt neki, de a jobb sarokra tartó labdát Déri kiütötte.
    69. perc: Láza lopakodott előre, Filó „bodicsekelte”, Filó is sárga lapot kapott.
    73. perc: Szabó lesről futott el, sípszó után reklamált, a sárga lap újra a magasba emelkedett.
    77. perc: Tóth mellel már a kapus mellett is elsodorta a labdát, de az 5-ös sarkáról, százszázalékos helyzetben rontott.

    A csabaiak bátran támadtak, de a gól után megtört lendületük, s a tartalékos ZTE fölénybe került. A csabai védők azonban jól semlegesítették az egerszegi csatárokat.
    Szünet után változatosabb lett a küzdelem, s bőven akadt izgalom.
    Jó: Dobó, Láza, Ambrus, Schneider, ill. Déri, Kocsis, Szabó.
    (Fábián István)

    2. Zalaegerszeg 26 15 6 5 48-20 36
    ...
    7. Békéscsaba 26 9 11 6 34-29 29

    Népsport, 1972. május 1. (Arcanum DT)
    Hatalmas küzdelem - megérdemelt, értékes győzelem
    Bcs. Előre Spartacus - ZTE 2-1 (1-0)


    Vasárnap már a kora délutáni órákban emberáradat indult meg a Kórház utcai pálya felé. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a labdarúgó NB I/B-s listavezető ZTE-re, az NB I várományosára! Mintegy tízezer néző előtt Emsberger (3) játékvezető sípjelére így álltak fel a csapatok:

    Előre Sp.: Tóth (8) — Szűcs (5), Dobó (8), Láza (8), Lengyel (7), Ambrus (8) Kriskó (5), Imri (7), Kovács (5), Németh (7), Schneider (8). Edző: Piller Sándor
    ZTE: Déri (7), — Vígh (5), Papp (6), Filó (8), Gáspár (6), Vörös (6), Józsi (5), Kocsis (7), Szabó (8), Madár (6), Bita (8). Edző: Szőcs János
    Csere: Kovács helyett Moós (6), a szünetben, ill. Józsi helyett Tóth (7), a szünetben, Madár helyett Kajtár (—), a 74. percben.
    Szögletarány: 8-3 (6-0). a ZTE javára.

    A hazaiak széllel és nappal szemben támadólag léptek fel, fölénybe kerültek és a 10. percben vezetéshez is jutottak. Imri szerezte meg a labdát a saját térfelének közepén, és egyből a felfutó Lázához játszott. A hátvéd finom cselekkel átjátszotta védőit. Már az ötösön járt, amikor Vígh a lövés pillanatában fellökte. Emsberger határozottan a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Lengyel nagy erővel laposan a jobb alsó sarokba vágta, 1-0.
    Újrakezdés után a 18. percben villámgyors Imri—Lengyel—Németh akció végén a balösszekötő erős lövését Déri elvetődve, nehezen csípte el.
    Húsz perc elteltével esett az iram, s a csabaiak lendülete is alábbhagyott. Ezután a ZTE kezdeményezett többet.
    A kitörő Bitát Dobó szögletre szerelte — az utolsó pillanatban.
    Röviddel utána Vörös, egy szabadrúgás után, gyatrán a kapu mellé küldte a labdát.
    A 31. percben a kitörő Bitát Szűcs kézzel tartotta vissza. A szabadrúgást Szabó a sorfalba vágta, majd Madár került gólhelyzetbe, de Láza remek érzékkel szerelte a csatárt, amiért nyíltszíni tapsot kapott.
    A 42. percben egy gyors jobboldali csabai támadás végén Imri jobb alsó sarokba tartó lövését a kapus elcsípte.

    Fergeteges hazai rohamok vezették be a második játékrészt.
    A 47. percben korszerű lila-fehér akció futott a pólyán, Lengyel kitűnő labdával szöktette Imrit a jobb oldalon. A balösszekötő a tisztán álló Némethez tálalt. A csabai csatár senkitől sem zavartatva nagy nyugalommal, elegánsan helyezett a jobb alsó sarokba, 2—0.
    kép
    A 47. percben Lengyel—Imri—Németh volt a labda útja és a csabaiak gólzsákja elegánsan helyezett a jobb alsó sarokba. Ezzel már 2-0-ra vezetett a lila-fehér együttes (Fotó: Barnácz)
    Az 55. percben gyors jobboldali ZTE-támadás után Tóth-hoz került a labda. Pusztai partjelző magasba emelte zászlaját és lest jelzett. A játékvezető azonban tovább engedte a játékot. Tóth élesen belőtt labdájánál Bita az ötösön „ügyesen” keresztülesett Láza lábán. Emsberger — a közönség nagy meglepetésére — 11-est ítélt Ezt Szabó értékesítette, 2-1.
    A 60. percben Moós labdáját Imri egyből Némethez adta. Az összekötő — két csel után — a 16-oson belül helyzetbe került. Ekkor Vörös hátulról elkaszálta. Ez is 11-es! Vita támadt, s közben Schneider kapott sárga cédulát. Imri futott neki a labdának és a gyengén helyezett lövést a kapus kiütötte.
    A 65. percben egy ellentámadás végén Tóth a l6-oson kívülre futva lábbal hárított névrokona elől.
    A 69. percben Lázát Filó csúnyán felvágta. Ezért ő is sárga lapot kapott.
    Röviddel utána Szabó lesre futott, s közben méltatlankodott, reklamált. Emsberger őt is sárga lappal figyelmeztette.
    A 78. percben egyenlíthettek volna a vendégek. Filó—Bita—Kajtár—Tóth volt a labda útja. Az utóbbi — a kifutó csabai kapus mellett — mellel elhúzta a labdát, de utána az üres kapu mellé durrantott (óriási gólhelyzet volt!)
    A 84. percben Imri szabadrúgása Déri kapus kezében „halt el".
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1972. május 3.