magyarfutball.hu

Ganz-MÁVAG SE - Egri Dózsa SC 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2019.01.04, 13:41 (szerk.: 2019.01.05, 20:33)
    Ganz-MÁVAG - Egri Dózsa 1:1 (1:1)
    NB-1B-s labdarúgó mérkőzés, Budapest, 1200 néző,V: Závodszky

    Ganz-MÁVAG: Meyer — Kovács, Monostori, Marcel, Molnár II., Kvassay, Tóth (Molnár III.), Végh, Takács, Nagy. Kecskés (Vaskor). Edző: Mészöly Kálmán.

    Eger: Csank — Szegő. Lakatos, Patvaros I., Csató, Ambrus Z., Müller, Bánkútf, Vígh, Ambrus 1., Szűcs. Edző: Nagyszalóki András.

    Nedves, esőtől ázott pályán a hazaiak indították el a labdát és hamarosan a vezetést is megszerezték. A 3. percben Lakatos szabálytalankodott a 16-os előtt és a szabadrúgást Végh a sorfal fölött, és a jobb kapufa mellett juttatta a hálóba, 1:0. Az Egert nem zavarta meg a korán kapott gól és fokozatosan átvette a játék irányítását. A 9. percben Bankúti indította Szűcsöt, de az egri szélsőt Kovács lerántotta a hazai tér. fél közepén. A 12. percben Vígh zavarta meg a védőket, Meyer a labda mellé nyúlt, de Müller jó helyzetből a kapus kezébe emelt. Kevéssel később Bánkúti ballábas lövését hárította Meyer. A 18. percben Bánkúti hosszú elő
    readását Vígh elől üggyel- bajjal vágta szöglétre Marcell, aztán Csató dolgozott ki helyzetet, de Müller a kapu mögé ívelte a labdát. A 21. percben egyenlített a Dózsa: Ambrus I. szép cselek után középre ívelt, a védők kifejelték a labdát, Patvaros Ambrus Z-hez továbbított, aki 30 m-ről a - bal sarokba bombázott, 1:1.

    Szünet után
    szorongatott a Ganz-MÁVAG, két szögletet is kiharcoltak, majd az 58. percben Takács nagyerejű lövését Csank másodszorra tudta ártalmatlanná tenni. Csapkodó, széttöredezett volt a küzdelem, Csank kapuja fölött egy szabadrúgás, Meyer kapuja mellett pedig Bánkúti lövése suhant el. A 72. percben Ambrus I. cselezett középen, majd Ambrus Z. elé sarkalta a labdát, de Meyer szép vetődéssel hárított. Aztán Vígh lövését öklözte a Kapus, Nagy a gólvonalról vágta ki a labdát az alapvonalon túlra a berobbanó Szűcs elől. A 82. percben Závodszky a kevéssel azelőtt pályára lépett Vaskort kiállította. Az utolsó percben Takács Csankot megelőzve, alig csúsztatta kapu mellé a labdát.

    Közepes iramú, küzdelmes mérkőzésen az első félidőben fölényben volt az Egri Dózsa és akár meg is nyerhette volna a találkozót.
    A Dózsa játékosai közül Csank egy-két apróbb megingástól eltekintve megbízhatóan védett, Jól látta el feladatát a hátsó sor, a védők közül Csató -teljesítménye emelkedett ki, de ügyesen rombolt Lakatos is. Bánkúti volt a mezőny legjobbja, gyakran segített a védőknek és kitűnő labdákkal indította a csatárokat. Ambrus Z. szép gólján kívül többször is veszélyes volt a kapura. Müller ezúttal nem találta helyét a páyán, sokat hibázott. A csatárok közül Ambrus I-nek voltak különösen szép megmozdulásai, de igyekezett Vígh és Szűcs is.

    Forrás: Népújság, 1974-05-19