magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Budafoki MTE-Kinizsi 5 : 1 10:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.12.13, 11:25 (szerk.: 2018.12.13, 12:17)
    Hengerelt a Komló
    Komlói Bányász SK - Budafoki MTE-Kinizsi 5 : 1 (2:1)

    Komló, 2000 néző, v.: Szilvási. Komló: Erdősi — Keszei, Tallósi, Csordás — Lahó, Pál — Cs. Kovács, Kolesánszky, Tresch, Dárdai, Hohmann. Edző: Lantos Mihály.
    Budafok: Németh — Szöllősi, Kapitány, Tóth — Tátrai, Szőke — Fazekas, Os- váth, Kalmár Gy., Kalmár L., Kolbert Edző: Dobos Gyula.

    Csere: a 67. percben Készéi helyett Ormai, illetve a szünetben Kapitány helyett Eleki, az 57. percben Fazekas helyett Oláh.

    Már az első percben veszélybe került a Budafok kapuja, Lahó jól indította Cs. Kovácsot, a védők üggyel-bajjal mentettek szögletre. A 6. percben budafoki ellentámadás során Kolbert elfutott beadását a lesgyanús helyzetben lévő Kalmár L. kapu mellé főtte. A komlóiak birtokában volt többet a labda, de a vendégek sem mondtak le a támadásokról. A komlóiak főleg a jobb szárnyon próbálkoztak, Lahó és Cs. Kovács révén. A 25, percben parázs jelenet alakult ki a vendégek kapuja előtt. Kolesánszky beadása után ide-oda pattogott a labda, végül Hohmann fejesét a gólvonalról mentették a védők. A Komló támadott és a Budafok lőtt gólt. A 31. percben Kalmár L. középen kiugratta Osváthot, a komlóiak nem tudtak beavatkozni, Osváth a kifutó Erdősi mellett a kapuba lőtt, 1:0, a Budafok javára. A komlóiakat nem törte le a vendégek vezető gólja, a 34. percben egyenlítettek. Kalmár Gy. az ötösön buktatta Hohmannt, a megítélt 11- est Dárdai értékesítette, 1:1. A 38. percben újabb qóit ért el a Komló. Középen vezettek támadást a hazaiak, Kolesánszky labdáját Cs. Kovács elengedte, Pál kapta, aki 10 méterről a bal sarokba lőtt. A labda az egyik budafoki védő lábát érintve került a hálóba. 2:1, a Komlói Bányász javára. A 44. percben Lahó remek lövését a kapufa mentette.
    Szünet után a komlóiak tovább rohamoztak, a budafokiak védekezésre kényszerültek. Egy ideig még ellenálltak a vendégek a komlóiak sorozatos támadásainak, később visszaestek, a védők többször zavarba jöttek, és ezt a komlóiak ügyesen kihasználták. A 79. percben az előretörő Tallósi ügyesen ugratta ki Kolesánszkyt, aki a kapust is kicselezte, és a hálóba vágta a labdát. 3:1, a Komlói Bányász javára. A 82. percben Dárdai mintaszerűen szöktette Kolesánszkyt, a csatár lefutotta a védőket és 14 méterről a bal sarokba küldte a labdát, 4:1 a Komlói Bányász javára. A 88. percben Dárdai a szögletvonalig tört előre, beadását Tresch fejelte a budafokiak kapujába, 5:1 a komlóiak javára.
    Kevesen számítottak orra, amikor a Budafok megszerezte a vezető gólt, hogy a komlóiak fölényes, nagy gólarányú győzelmet aratnak. A Bányász csapat hamar rendezte sorait, és megérdemelten szerzett újabb két értékes pontot. A Komlói Bányász a mérkőzés nagy részében irányította a játékot, s helyenként nemcsak jól, de eredményesen is játszott. A budafokiak csak az első félórában tudták tartani a komlóiakat.

    — Jók: Csordás, Lahó, Pál, Kolesánszky, Hohmann,

    Forrás: Dunántúli Napló, 1974-04-01