magyarfutball.hu

Pécsi MSC - Nagybátonyi Bányász SC 2 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II 1975/1976, 21. forduló
helyszín : Pécs, Újmecsekalja
nézőszámok:
  1. Népsport: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.13, 06:56
    Győzelemmel kezdett a Pécsi MSC
    PMSC—Nagybátony 2:0 (0:0)
    Üjmecsekalja, 5000 néző. V.: Lauber.
    PMSC: Jankovics — Iványi, Schulteisz, Dárdai L, Kincses — Dárdai P., Bálint, Lőrincz (Kiss, a 73. percben) — Kardos, Hámori (Fábián, a 73. percben), Jónás. Edző: Garami József. Nagybátony: Palczhuber — Balla, Pozsár I., Pozsár II., Nagykiske — Berták (Szabó, az 58. percben), Veress, Kovács F. — Nagy A. (Orosz, a 74. percben), Dóra, Loch. Edző: Horváth Mihály.
    Kellemes időben, jó talajú pályán került sor a mérkőzésre. A vendégek már az első percekben megszállták saját kapujuk előterét, így a kezdeményezést azonnal átvehették a pécsiek. Az első nagy lehetőség a 11. percben adódott a piros-feketék számára. Dárdai P. 17 méterről lőhetett szabadrúgást, a nagyerejű bombát a vendégek kapusa kapufára tenyerelte. öt perccel később Hámori és Jónás is lekésett Bálint beadásáról. Ez is nagy helyzet volt. Az első negyedóra eltelte után esett az iram és csak a 30. perctől
    lendült ismét játékba a PMSC. A 37. percben Bálint már csak a kapussal állt szemben, de a lövést Palczhubernek sikerült hárítania. A 40. percben Kardos kapáslövését hárították a nagybátonyi védők, majd egy perccel később megismétlődött a jelenet, Kardos kapáslövése nyomán a labda a jobb oldali kapufán csattant. A második félidő is a pécsiek fölényét hozta. A 48. percben Schulteisz fejelt az 5- ösről fölé. A 61. percben Kardos a 16-osról váratlanul lőtt, Palczhuber nehezen hárított. Beszorította ellenfelét a PMSC és a fölény a 69. percben góllá érett. Dárdai P. átadását a felfutó Bálint a 16-os vonaláról védhetetlenül lőtte a jobb alsó sarokba (1:0). Mindössze két percig kellett várni az újabb pécsi gólra. Lőrincz ívelt be szögletet a jobb oldalról és a jó ütemben érkező Dárdai P. három lépésről a hálóba továbbította a labdát (2:0). A 79. percben Kiss ügyes cselek után került jó helyzetbe, de elhamarkodottan a kifutó kapusba lőtte a labdát.
    Biztató játékkal győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a PMSC. Igaz, sokáig kellett várni, míg a pécsi támadók áttörték a vendégek tömör védőfalát. Ebben közrejátszott az is, hogy a piros-feketék csatárai az első félidőben körülményesek voltak. A második félidőben már számos helyzetük akadt, melyből kettőt sikerült értékesíteni. A PMSC védői jól látták el feladatukat, ezúttal a támadások szervezésében is kivették részüket. A középpályások az első félidőben pontatlanok voltak, szünet után feljavultak és Bálint, valamint Dárdai P. gólt is lőtt.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1976-03-02