magyarfutball.hu

MÁV DAC - Pécsi MSC 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.13, 06:42
    A nagyobb lelkesedés döntött
    MÁV DAC—Pécsi MSC 1:0 (0:0)
    Győr, 1500 néző. Vezette: Marton.
    MÁV DAC; Krass - Kiss, Kovács, Kalmár, Szalai - Németh, Hanich, Gyömörei — Csollány, Pálos, Kozenkov. Edző: Kovács Imre.
    PMSC: Katzirz — Iványi, Maurer, Englóner, Kincses - Dárdai Lajos, Dárdai P., (Schulteisz 81. perc), Lőrincz - Kardos (Fábián a szünetben), Kiss L., Jónás. Edző: Garami József.
    Már a 4. percben nagy lehetőség adódott a pécsiek számára. Hanich rövid hátraadását Kiss elcsípte, eqyedül nyargalhatott a győri kapu felé, aztán 14 méterről úgy rúgta meg a labdát, hogy az, a kifutó Krass lábáról vágódott vissza a mezőnybe. A 10. percben viszont a pécsiek kapuja került komoly veszélybe. Hanich ügyes cselekkel bújt ki a oécsi védők között, a kifutó Katzirz fölött átemelte a lab'dát, de a felső lécről visszavágódott. A 23. percben Dárdai Pál hozta fel a labdát. Jónáshoz játszott, a szélső néhány lépés után lágyan középre ívelt, de Kiss óriási helyzetből 2 méterről a léc fölé fejelt. Két perccel később Jónás beadása után Kalmár a kapu torkából vágta ki a labdát a belsők elől. Jóiramú, küzdelmes játék folyt a pécsiek támadásaiban, játékában több volt a tudatosság. A 33. percben Kardos visszafejelt labdája Dárdai P,.-t találta jó helyzetben, de Szólóinak sikerült az utolsó pillanatban mentenie. Két perccel később ugyancsak Dárdai P. veszélyeztette a kaput, de 18 méteres lövését Krass hárítani tudta. A 43. percben Pálos kapu elé ívelt labdáját Kozenkov alig küldte a léc mellé.
    Szünet után az erősödő széllel hátban játszó pécsiek kezdeményeztek többet.
    Az 56, percben esett a mérkőzés egyetlen qólja. Kozenkov a jobb szélen vezetett támadást, beadása Maurerról levágódott, Csollány újra kapu elé ívelt, és Pálos 10 méterről a rosszul helyezkedő Katzirz mellett úgy fejelt a labdába, hogy a fejmagasságba a baloldali léc mellett hullott a hálóba. (1:0).
    A gól után nagyobb sebességre kapcsoltak a pécsiek. Fokozódott a játékosok küzdő kedve, a vendégek fölénybe kerültek, a 67. percben Jónás hátrafejelt labdáját Lőrincz nagy erővel küldte a jobboldali lécre. A 75. percben a lesre játszó győri védők mellett Kincses a bal szélen megszökött, Krass kétségbeesetten futott ki a kapujából, Kincses elgurította mellette a labdát és a kapus fellökte a hátvédet. A szabadrúgást hárították a győriek. A 82. percben nyílott még egyenlítési lehetőséq a pécsiek előtt, de Fábián és Kiss egymást zavarták, végül Kiss lövése az önfeláldozóan bevetődő Szalairól vágódott az alapvonalról túlra.
    Kissé csúszós talajú pályán, végiq jóiramú nagy küzdelmet vívott egymással a két csapat. A pécsiek nyugodtabban, higgadtabban játszottak, csapatjátékuk folyamatosabb volt és a tudásbeli különbséget a győriek határtalan lelkesedéssel, akarattal, fegyelmezett játékkal ellensúlyozták. A győriek gólja után nagyobb sebességre kapcsoltak a pécsiek, de a győriek is újítani tudtak. Beszorult a győri csapat, sorra gördültek a pécsi támadások, de a kapu előtt hiányzott a határozottság, az átütő erő és az óriási lelkesedéssel küzdő győrieknek mindig sikerült menteniük.
    A pécsi csapatból egyedül csak Kincses dicsérhető egyértelműen, kitűnően fogta a szélsőjét, bátor előretöréseivel többször zavart okozott. A középpályások váltakozó teljesítményt nyújtottak, a támadósor szétesőnek bizonyult, egyedül Kiss mezőnymunkája érdemel dicséretet, de az ő teljesítményét is lerontja az első félidőben kihagyott két nagy helyzete.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1975-11-17