magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Budafoki MTE-Kinizsi 2 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.05, 22:49
    A hajrában négy gól esett
    Komlói Bányász SK - Budafoki MTE-Kinizsi 2:3 (0:1)
    Komló, 2000 néző, V: Tompos
    Budafok: Fellegi -Pető, Kapitány, Noskó, Horváth -Kisteleki, Tóth, Harangi -Zöldi, Jakab, Vízi Edző: Mészöly Kálmán
    Komlói Bányász: Buús — Tallósi, Kovács, Pál, Kelemen -— Tresch, Lingl, Róth — Keller, Jánosi Radics. Edző: Csaba Gábor.
    Csere: Pető helyett Tátrai a 10. percben illetve Róth helyett Lahó a 29. percben és Kovács helyett Havasi a 70. percben.
    A vendégek kezdték a játékot és első támadásuk végén Kisteleki kiugrott, de 8 méterről laposan a hosszú sarok mellé gurított. A 4. percben Noskó— Kisteleki—Vízi volt a labda útja és a balszélső 5 méterről a kapu közepébe helyezett. (0:1). A 37. percben baloldali komlói támadás után Kelemen középre fejelt, Jánosi közeli lövését Fellegi kiütötte. A következő támadásnál Tresch futott el a jobb oldalon, ívelését Jánosi szépen húzta kapura, de a fővárosi kapuvédő a helyén volt.
    Szünet után nagy lendülettel kezdett a Komló. Két ízben is a gólvonalról mentettek a vendég védők. Előbb Pál, majd Radics fejesét hárították a vert kapus mögül. A 64. percben Zöldi beadása Jakab testéről pattant a kapu felé, Buús lábbal hárított. Az ellentámadás során Jánosi már túljutott Fel- legin, de Tátrai beérte és mentett. Az utolsó negyedórában gólzáport láthattak a nézők. A 75. percben egyenlített a Komló. Tresch ívelését Fellegi szorongatott helyzetben kiejtette és Lahó 10 méterről, fordulásból a bal felső sarokba emelt (1:1). még el sem ült az ünneplés, mikor újra a vendégek vezettek: a középcsatár Jakab 14 méterről nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába. (1:2) A következő percben a 16-oson belül cselező Tallósit Zöldi leszerelte, átadását Tóth Kálmán perdítette kapura, a visszafelé vetődő Buús a gólvonalon csípte el a labdát, öt perccel a befejezés előtt ismét kiegyenlített a Bányász, Keller becselezte magát az ötösig, átgurított a másik oldalra és Pál estében lőtte a labdát a hálóba. (2:2) A 87. percben baloldali támadás után Harangi beadását a magasra felugró Jakab az ötösről a bal felső sarokba fejelte. (2:3)
    Nem sikerült a Komlói Bányász bemutatkozása az 1975— 76-os bajnoki évben. Ezen a vasárnap délutánon a vendégcsapat, a Budafoki MTE nyújtotta a jobb teljesítményt. Szünet után 5 perces hazai rohamsorozatot vészeltek át a budafokiak, maid 20 percen keresztül alig történt esemény a pályán. Az utolsó 15 percben azonban négy gólt láthattak a nézők. Méqsem a csatársorok, hanem inkább a védelmek „jeleskedtek" mindkét oldalon: a gólok előtt döntő hibákat követtek el. Jók: Tátrai, Horváth, Haranqi, Jakab, illetve Kovács, Pál, Jánosi.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1975-08-04