magyarfutball.hu

BVSC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B 1970, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Békés Megyei Népújság: 500
  2. Népsport: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.01.03, 21:20 (szerk.: 2023.01.03, 21:23)
    BVSC - Békéscsabai Előre 3:1 (1:0)

    Szőnyi út, 1200 néző
    V: Radó
    BVSC: Ádám — Bodonczi (B. Nagy, a 82. percben), Zsebeházi, Salcza, Kovács, Jávorka, Bazsánt, Molnár (Kollár a 74. percben), Takács, Nagy Gy., Kaszás. Edző: Szigeti Ferenc.
    Békéscsaba: Tasnádi — Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel, Schneider, Ambrus, Imri, Moós, Dobó, Száraz, (Tolnai a szünetben; Tóth Cs. az 55. percben). Edző: Piller Sándor.

    7. perc: Szép támadás végén Bazsánt Kaszáshoz fejelt, aki Nagy Gy. elé tálalt, és Nagy Gy. egyből a háló bal oldalába lőtt. 1:0.
    10. perc: Kaszás öt méterről a kapus kezébe fejelt.
    35. perc: Kaszás óriási helyzetben, senkitől sem zavartatva, egy méterről a kapus kezébe emelt.
    46. perc: Bodonczi, Takács, Nagy Gy. volt a labda útja, Nagy Gy. kiugratta Molnárt, aki 12 méterről óriási erővel bombázott a háló bal oldalába. 2:0.
    47. perc: Kvasz kezezett a 16-oson belül. Molnár gyengén helyezett 11-esét Tasnádi kivédte. 50. perc: Ambrus a felső kapufára fejelt.
    66. perc: Kaszás futtából lőtt óriási bombája a felső kapufán csattant.
    73. perc: Bazsánt cikázott több védőn át, az előrehúzódó Salczának gurított, a hátvéd 22 méteres, ballal lőtt labdája a bal felső sarokban kötött ki. 3:0.
    74. perc: Bodonczi a 16-oson belül meglökte Lázárt, Lázár elesett, 11-es! A büntetőt Imri értékesítette. 3:1.
    76. perc: Moós megsérült, de három perc után újra beállt.
    86. perc: Schneider fejese a jobb oldali léc mellé került.

    Kezdeti csabai rohamok után a hazaiak vették át az irányítást és szünetig több ízben is meleg helyzet adódott Tasnádi kapuja előtt.
    Fordulás után Láza és Dobó helyet cserélt, de a B. Előrén ez sem segített. Sok adogatással épített támadásaik csak a BVSC által kihagyott büntető után jelentettek veszélyt a hazai kapura.

    Jó: Bodonczi, Salcza, Takács, Nagy Gy., Kaszás, ill. Lengyel, Láza, Imri.

    7-8. Békéscsaba 13 6 - 7 19:21 12
    9. BVSC 13 2 5 7 19:29 9

    Népsport, 1970. május 28. (Arcanum DT)
    Ez történt a Szőnyi úton
    BVSC - Bcs. Előre 3:1 (1:0)


    Szőnyi u. 500 néző
    V.: Radó
    BVSC: Ádám (7) — Bodonczi (6), Zsebeházi (8), Salcza (8), Kovács (5), Jávorka (6), Bazsánt (6), Molnár (5), Takács (6), Nagy (7), Kaszás (8). Edző: Szigeti Ferenc.
    Előre: Tasnádi (6), — Kvasz (5), Láza (7), Szűcs (6), Lengyel (8), Schneider (6), Ambrus (5), Imri (7), Moós (6), Dobó (6), Száraz (5). Edző: Piller Sándor.
    Cserék: Bodonczi helyett B. Nagy a 74. percben, Molnár helyett Kollár a 82. percben, ill. Száraz helyett Tolnai a szünetben, Tolnai helyett Tóth Cs. (5), az 55. percben.

    Előre-támadásokkal indult a mérkőzés, melyet a 7. percben egy hazai ellentámadás tört meg. A kapu felé törő Kaszás Nagy György elé tolta a labdát, aki 17 m-ről hatalmas lövést zúdított a bal felső sarokba, 1:0.
    A vezetés fellelkesítette a vasutasokat, míg a csabai gárdát megzavarta és több ízben kapkodás volt jellemző a lila-fehérek játékára.
    A 23. percben Száraz beadását Dobó jó helyzetben nem érte el
    A másik oldalon Kaszás nagy helyzetben, öt m-ről Tasnádi kezébe fejelt.
    A 43. percben Lengyel nagyszerű labdával ugratta ki Dobót, aki kapu felé tört, de jó helyzetben Zsebeházi szabálytalanul elsodorta (a játékvezető sípja néma maradt!)
    Szünetben cserélt az Előre. Tolnai lett a középhátvéd, a csatársor pedig így alakult: Dobó, Láza, Moós, Imri, Schneider. A csere sem segített a csabai csapaton, mert rövid tíz perc alatt három százszázalékos gólhelyzetet dolgozott ki a BVSC a kapkodó, lassú, új összetételű Előre-védelem mellett.
    A 46. percben Takács, Nagy Gy. volt a labda útja, a balösszekötő kiugratta Molnárt, aki a tétovázó Tolnai mellett tíz méterről a kapuba talált, 2:0.
    Egy perc múlva a lendületes, vasutas-csatárok újból „megkeverték” az Előre-védelmét, s Kvasz a 16-oson belül kézzel ütötte le a labdát! 11-es! A büntetőt Molnár a bal sarok felé rúgta, Tasnádi azonban gyors vetődéssel kiütötte a labdát!
    A kivédett 11-es némileg felhozta a csabaiakat.
    Az 51. percben Dobó beadását Ambrus a felső lécre fejelte.
    Az 55. percben Piller edző a második csere lehetőségét is kihasználta - Tóth Csabát küldte a pályára. Tolnai helyet Dobó lett a középhátvéd, Tóth Cs. pedig a jobbszélső.
    Az Előre a mezőnyben többet birtokolta a labdát, de a sok rövid adogatással épített támadásaikat - Zsebeházival az élen -, a vasutas védők keményen hárították. Az előrevágott labdákat a gyors vasutas-csatárok könnyen játszották meg a lassú Előre-védők mellett.
    A 73. percben Bazsánt az előrehúzódó Salczához gurított, s a balhátvéd 22 m-ről a bal felső sarokba zúdította a labdát, 3:0.
    Egy perc múlva Bodonczi az ötösön fellökte Lázát, Radó határozottan 11-est ítélt. A büntetőt Imri a jobbra mozduló Ádám mellett a bal sarokba gurította, 3:1.

    A gól után is a hazaiak kezdeményeztek és többször veszélyeztették a vendégek kapuját.
    Egy ellentámadás során, a 87. percben Schneider közeli fejese a jobb oldali léc mellé csúszott.

    Jók: Zsebeházi, Takács, Salcza, Kaszás, ill. Láza, lengyel, Imri.

    Bírálat
    Jól kezdett az Előre. Az első percekben határozott fölényben volt és több formás támadást vezetett. A gyorsan szerzett vasutas-gól a hazaiakat lendítette támadásba, s szemmel láthatólag az Előrét - lelkileg - letörte.
    Az első félidei játék közepes színvonalú volt, s az egyszerűen, keményen játszó hazai csapat tartotta kezében a kezdeményezést.
    A második félidei cserék sem hozták fel a vendégcsapatot, hisz az első negyedórában három-négy gólhelyzetet dolgoztak ki a vasutasok a megingó, lassú Előre védók mellett.
    Az utolsó húsz percben több Előre-játékoson a fáradtság jelei mutatkoztak.
    A célszerűen játszó hazai csapat megérdemelten győzött.
    (Such Sándor)

    Békés Megyei Népújság, 1970. május 29.