magyarfutball.hu

Várpalotai Bányász SK - Eger SE 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.26, 09:56 (szerk.: 2017.09.26, 12:32)
    Várpalotai Bányász SK - Eger SE 1-1 (1—0)
    Várpalota, 1000 néző. V: Bodrogi.
    Varpalota: Palotai—Bor, Szuna, Kisbej, Albu— Kun, Csapó, Kratochwill—Druskóczi (Czompó a 78. percben), Horváth, Szőllósi (Ladányi a 65. percben). Edző: Dósai István
    Eger: Kakas -Patvaros, Zsidai, Lengyel, Csathó— Csuhay, Fitala, Zágonyi, Pécsik—Molnár, Dudás T. Edző: Bánkuti László.

    Enyhe hazai mezőnyfölény jegyében telt az első negyedóra, melynek végén vezetéshez jutott a Várpalota. A 15. percben Horváth a , bal oldalon előbb őrzőjét, Lengyelt hagyta faképnél, majd tiszta cselekkel bejutott a büntetőterületen belülre és éles szögből leadott lövése a rosszul helyezkedő Kakas mellett a hálóba került, 1—0. Nyolc perccel később Pócsik szögletrúgása nyomán Csuhay fejelt közelről kapura, a labda Palotairól Fitala elé pattant, de az egri játékos lövésébe már beleléptek a bányászvédők. Gólveszélyes helyzet alakult ki a 32. percben Kakas kapujánál, amikor Horváth a gyengén játszó Lengyel mellől csaknem ismét eredményes volt. A szünet előtt Molnár 16 m-es lövése kerülte el Palotai kapuját.
    SZÜNET UTÁN
    az első említésre méltó támadás meghozta az ESE kiegyenlítő gólját: Dudás T. bal oldali beadására Molnár helyezkedett jól, s a labdát 3 m-ről fejjel csúsztatta a hálóba, 1— 1. A játékban feljavuló vendégek az 59. percben akár a győzelmet is megszerezhették volna. Csuhay jobb oldali beadásába Dudás T. látványosan előrevetődve fejelt, de a labda fél meterrel elkerülte a jobb sarkot. A 77. percben Albu húzott el a balszélen, kapu elé lőtt labdáját Druskóczi gyengén pergette közelről a kapura és a labda Kakas zsákmánya lett. A 82. percben Zágonyi kapott kitűnő labdát a 11-es ponttal egy magasságban, kissé balra sodródva, a középpályás a kapáslövést választotta, labdája azonban magasan a felső léc fölött hagyta el a játékteret.
    A végső helyezések szempontjából ennek a 90 percnek már nem volt jelentősége, mégis két dolog miatt többet Ígért a semminél a két csapat szezonzárója. Az Eger SE nyilvánosságra nemigen hozott prémiumi ponttervét akarta teljesíteni — ehhez kellett legalább a döntetlen — a Várpalota pedig úgy akart a ráváró osztályozó mérkőzésekig jutni, hogy a régi NB ll-ben megőrizze a bajnoki hajrában kivívott héthetes veretlenségi sorozatát. A nagy melegben zajlott mérsékelt iramú találkozó végén valójában mindkét gárda örülhe- \ett. Az első félidőben a hazaiak kezdeményeztek többet, s ekkor az ESE védőinek néhány könnyelműsködése várpalotaiak sikerét ígérte. Nem igy a második félidő. Az ESE sokkalta fegyelmezettebben és bátrabban szőtte támadásait, nemcsak hogy kiegyenlített, de a győzelemre is esélye volt.
    Egyénileg Kakas többedmagával részese a gólnak, ezt a hibáját később nemegyszer feledtette. A védők közül Patvaros és Csathó játszott jól, a középpályán Csuhay irányítókészségéért érdemel említést. A két csatár közül Molnárt gólja dicséri

    Forrás: Népújság, 1978-06-20