magyarfutball.hu

Salgótarjáni TC - NIKE Fűzfői AK 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II 1977/1978, 38. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.26, 09:45 (szerk.: 2017.09.26, 12:32)
    Bajnokságot nyert az STC

    Salgótarjáni TC - NIKE Fűzfői AK 1-0 (1-0)
    Salgótarján, 5000 néző, v.: Kuti (Simon, Egervári.)
    Salgótarján: Szűcs — Kegye, Kanász, Varga, B. Kovács — Földi, (Básti a 75. percben), Kardos, Répás — Szoó, Bíró, Kajdi. Edző: dr. Lakat Károly
    Fűzfő: Takács — Balatoni — Palanek, Kovács, Szegedi (Varga a 60. percben), Mater —
    Glöckl, Csurgó — Molnár, Gál B., Farkas, (Diósi a 48. bércben). Edző: Szőke Miklós

    A szinte egész vasárnap délelőtt pásztázó eső nem tette méllyé a talajt, a játékosok viszonylag keveset csúszkáltak. Az STC tüstént támadólag lépett fel. Az első helyzet a 3. percben adódott, amikor Kardos ügyesen lefejelte a labdát Varga elé, de a beállós 4 méterről fölé emelt. A 7. percben Varga jó átadása Földit gólhelyzetben találta, de kivárt, majd a vetődő Takácsba rúgta a labdát. A. vendégek szinte alig mentek át a félvonalon, a kapura semmi veszélyt nem jelentettek. A 31. percben B. Kovács középre adott, Bíró 12 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát? A 33. percben Szoó kicselezte a sepregető Balatonit, de óriási gólhelyzetben 8 méterről a bal sarok mellé lőtt. A vendégek védekeztek, elöl csak két-három csatáruk tartózkodott. A 35. percben esett a mérkőzés egyetlen gólja. A balra keveredett Szoó laposan beadott, Földi ügyesen Kajdihoz perdített és a csatár 5 méterről .a kapu közepébe vágta a labdát. 1—0.
    Szünet után a szoros emberfogással játszó vendégek felbátorodtak és több ügyes támadást vezettek. A 61. percben például a hátvéd Kovács 25 méteres lövése nyomán Szűcs a jobb felső sarokból bravúrral ütötte szögletre a labdát. A 67. percben Répás tisztára játszotta magát, közeli lövését Takács nagy bravúrral, lábbal hárította. A 70. percben» a büntetőterületen belül Balatoni buktatta Bírót. A játékvezető 11-est ítélt. Az NB II. gólkirálya azonban rosszul helyezve a bal kapufa mellé lőtte a labdát. A 78. percben Básti jobbról szögletet ívelt be. Bíró hatalmas lövése nyomán a jobb kapufán csattant a labda, majd egy perc múlva Básti lövése után a kapufa tetejéről csúszott ki. Az utolsó negyedórában az STC az eredmény tartására törekedett.

    Alacsony színvonalú, közepes iramú, olykor unalmas mérkőzést vívott a két csapat. A hazaiak voltak idegesebbek, hiszen számukra a tét a bajnokság megnyerése és az NB I-be jutás volt, míg a vendégek számára lényegében nem sok jelentősége volt a találkozónak. A Fűzfő védekezésre rendezkedett be, szoros emberfogással játszott. Kajdi gólja mellett az első félidőben az STC labdarúgói még hét óriási gólhelyzetet is kihagytak. Szünet után már kevesebb volt a helyzetük. Viszont ekkor Bíró, a 11-est nem értékesítette. A vendégek erejéből gólhelyzetek kidolgozására sem futotta. Végeredményben az STC minden csapatrészében jobb volt, és jóval nagyobb arányban is nyerhetett volna a sportszerűen küzdő, szimpatikus Fűzfő ellen. Szép gesztus volt a mérkőzés után, hogy a Fűzfő labdarúgói vörös szegfűkkel kedveskedtek az 1977/78. évi labdarúgó NB II. bajnokának, az STC-nek. Teljesült tehát a hőn áhított vágy, dr. Lakat Károly vezető edző szakmai irányításával a salgótarjáni csapat visszakerült — egy év szünet után — a legmagasabb osztályba. E teljesítmény kapcsán gratulálunk a csapat vezetőinek és játékosainak!
    Az STC kapujában Szűcsöt nem tették próbára. Kegye többször bizonytalankodott. Kanász ezúttal is magabiztosan, jól játszott. Varga megbízhatóan küzdött, jól őrizte Gál Bélát. B. Kovácsnak nem volt nehéz dolga. Földi az első félidőben játszott jobban. Básti néhány remek átadással vétette magát észre. Kardos a középpályás sor legjobbjaként igen harcosan küzdött. Répás váltakozó szerencsével játszott. Szoónak ezúttal semmi nem sikerült. Bíró pedig otthon felejtette góllövőcipőjét Kajdit csak gólja dicséri.
    A Fűzfő kapujában Takács nagyon jól védett. A sepregető Balatoni megfelelt. A védelmi négyesből Kovács emelkedett ki, aki jól is szervezett. Máter teljesen semlegesítette szélsőjét. A középpályán a szőke Glöckl dolgozott a legtöbbet, de magára maradt. Az MTK VM-be tartó Gál B. keveset mutatott.
    Kuti játékvezető kifogástalanul bíráskodott.

    Forrás: Nógrád, 1978-06-20