magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Várpalotai Bányász SK 1 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.03.28, 23:04 (szerk.: 2020.03.28, 23:27)
    Várpalota - Békéscsaba 2:1 (1:1)

    Békéscsaba, 6000 néző. V: Vörös
    Várpalota: Palotai — Süke, Csapó II, Csapó I, Kerkai, Kisbej, Horváth E., Bertalan (Szekér, a 85. percben), Lakics, Mártai, Horváth L. (Bertha, a 70. percben). Edző: Terbe Benjámin
    B.-csaba: Tasnádi — Kvasz (Bánáti, az 51. percben), Dobó, Schneider, Lengyel, Moós, Dávid, Veszelka, Tóth T. (Kovács, a 26. percben), Németh, Kerekes A. Edző: Piller Sándor

    2. perc: Mártai labdájával Lakics a felfutó Bertalan elé tálalt, aki nyolc méterről élesen továbbított a csabai kapuba, 1:0.
    21. perc: a hazaiak hatodik szögletét Moós fejjel Németh elé játszotta, a csatár — a lábak között — nagy erővel lőtt a jobb alsó sarokba, 1:1.
    46. perc: Mártai egészen az alapvonalig futott le, beadását Horváth E. visszafejelte Lakics- nak, aki "az állva maradt” védők mellett könnyedén helyezett a léc alá, 2:1.
    54. perc: Bánáti élesen belőtt labdája Sükében akadt el, Süke úgy mentett az alapvonalon túlra, hogy közben kézzel ért a labdához.
    65. perc: Németh már kicselezte Kisbejt, amikor Kisbej a 16-oson belül kézzel ütötte el a labdát, majd felszabadított. A játékvezető továbbot intett.
    72. perc: a fellazult békéscsabai védelmet Lakics faképnél hagyta, de Tasnádi az utolsó pillanatban kifutva hárított.
    80. perc: Lengyel átadását Bánáti, 15 méterről, egyből kapura lőtte, a labda egy védőn irányt változtatva, a bal kapufa tövéről pattant a mezőnybe.

    A sokkal többet támadó Békéscsaba (mezőnyfölényét a 12:0-ás szögletarány bizonyítja) védelmének két megingását ügyesen használta ki a gyors bányászcsapat.
    Jó: Palotai (a mezőny legjobbja), Süke, Csapó II., Kisbej, Lakics, Bertalan, ill. Németh, Bánáti, Kovács, Kerekes A.
    (Machalek István)

    11. Várpalota 22 9 3 10 20-23 21
    12. Békéscsaba 22 8 5 9 22-26 21

    Népsport, 1973. április 2.
    Várpalota - Előre Spartacus 2-1 (1-1)

    Békéscsaba, 6000 néző, NB I B-s labdarúgó mérkőzés V : Vörös (4)
    Várpalotai Bányász: Palotai (8) — Süke (7), Csapó II. (7), Csapó I. (6), Kerkai (6), Kisbej (7), Horváth E. (6), Bertalan (7), Lakics (8), Mártai (6), Horváth L. (6). Edző: Terbe Benjámin
    Előre Sp.: Tasnády (-) — Kvasz (5), Dobó (4), Schneider (5), Lengyel (5), Dávid (4), Veszelka (4), Moós (4), Tóth T. (-), Németh (6), Kerekes A. (6). Edző: Piller Sándor
    Csere: Horváth L. helyett a 70. percben Bertha (-), Bertalan helyett a 85. percben Szekér (-), ill. Tóth T. helyett a 26. percben Kovács (6), Kvasz helyett az 51. percben Bánáti (6)
    Szögletarány: 12:0 (7:0) a Bcs. Előre Sp. javára

    A hazaiak lendültek támadásba, mégis a bányászok szerezték meg a vezetést. Az első perc végén Mártai remekül szöktette Lakicsot, aki ügyesen lefordult az őt megtámadó Lengyelről, s pontosan Bertalanhoz adott. Az összekötő 8 méterről a kapu bal oldalába helyezett, 1-0.
    A gól után a csabaiak rohamoztak. Szinte állandóan az ellenfél térfelén folyt a játék. Viszont a gyors vendégek ellentámadásai rendszerint Dobóék — jól alkalmazott — lestaktikáján akadt el.
    A 15. percben Moós labdáját Németh futtából alig vágta a léc fölé.
    A 21. perc meghozta a csabai egyenlítő gólt. Dávid immár a hatodik (!) szögletet ívelte be, Moós fejjel Tóth T. elé csúsztatta a labdát, a középcsatár lövése visszavágódott Csapó II-ről, végül a nagy lendülettel érkező Németh erős, lapos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki, 1-1. kép
    Az egyenlítő gól előtti pillanatok. Tóth Tibor az üres kapura lövi a labdát, de az Csapó II-ről (3-as mezben) visszapattan... azután végre Németh eltalálta a jobb alsó sarkot. A kép bal oldalán a „vert” Palotai, azután Tóth T., Csapó II., Mártai és Kerekes A.

    Újrakezdés után Veszelka nyargalt él és csukafejese csak centiméterekkel került a léc fölé. Nem sokkal ezután Dávid ugyanezt megismételte.
    A 39. percben egy újabb csabai akció végén Lengyel jól időzített beadásáról lekéstek csatártársai.
    Röviddel ezután a cselezgető Némethet a 16-oson belül a védők közös erővel fellökték, a játékvezető azonban továbbot intett!

    Gyors bányász-gól vezette be a második félidőt. Kezdés után Mártai lefutott az alapvonalig. Beívelt labdáját Horváth E. fejelte vissza, a fedezetlenül hagyott Lakicshoz, aki az ötösről nagy nyugalommal helyezett a léc alá, 2-1.
    A gól után erőteljesen rohamoztak a hazaiak. Kvasz labdáját Németh az ötös sarkáról óriási gólhelyzetben a jobb alsó kapufa mellé vágta.
    Az 54. percben a csereként beállt Bánáti finom cselekkel húzott el a védők mellett, s éles, lapos lövését Süke úgy hárította szögletre, hogy kézzel is belenyúlt a labdába!
    Nem sokkal később egy újabb Bánáti-beadásról — lekéstek a belsők.
    Ez a játékrész — a hazaiak jóvoltából — már izgalmas, mozgalmas és jóiramú volt.
    A 60. percben Dávid kitűnő helyzetben a kapu előtt keresztbe lőtte a labdát.
    A 65. percben Németh kicselezte Kisbejt a büntetőterületen belül, amikor a fedezet ügyesen, kézzel maga elé tette a labdát, majd felszabadított. (Vörös sípja ismét néma maradt!).
    Egy gyors bányász-akció végén Lakics elől Tasnádynak kifutva kellett tisztáznia.
    Az ellentámadás során Veszelka kapuba tartó labdáját Bertalan a gólvonal előtt — a mezőnybe rúgta.
    Egy perccel később Kovács pontos átadását Dávid — gólhelyzetben — elvétette.
    A 78. percben Lengyel beadása után Bánáti megcélozta a bal alsó sarkot. A labda egy védőn irányt változtatva a földön fekvő kapus fölött — a kapufa tövére és onnan a mezőnybe pattant.
    A hátralévő időben a vendégek labdatartásra törekedtek — sikeresen.

    Végig a csabaiak irányították a játékot. Mezőnyfölényüket a 12:0-ás szögletarány is jelezte. Tasnádynak például mindössze egyszer kellett veszélyes helyzetben tisztáznia. A hazaiak sokkal több helyzetet hoztak össze, de ezeket túlzott akarásukban és idegességükben elhibázták, bár az is igaz, hogy a szerencse sem szegődött melléjük.
    A gyors és kemény bányász-csatárok — Lakiccsal az élen — ügyesen használták ki a vendéglátók két súlyos védelmi hibáját.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1973. április 3.