magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Dunaújvárosi Kohász SE 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2020.04.03, 21:38 (szerk.: 2020.04.03, 22:02)
  Békéscsaba - Dunaújváros 1:0 (0:0)

  Békéscsaba, 7000 néző. V: Katona
  B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Kerekes A., Németh, Moós (Dinya, a 61. percben), Tóth T., Dávid, Bánáti (Kovács, a 61. percben). Edző: Piller Sándor
  Dunaújváros: Papp — Formaggini, Bárányos, Kerekes Gy., Somogyi, Ruppert, Bartók (Simon, a 61. percben), Szabó, Mártha, Somogyvári, Dombóvári. Edző: Németh Gyula

  9. perc: Dombóvári elfutott, de 10 méterről, balról élesen keresztbe lőtte a labdát.
  22. perc: Mártha közelről kapura küldött labdája hajszállal mellécsúszott.
  30. perc: Németh remek fejese nem sokkal ment el a léc fölött.
  31. perc: Szabó pontos indítását Dombóvári a kifutó csabai kapus felett a kapufa felső lapjára emelte, majd az alapvonalon túlra jutott a labda.
  43. perc: Ruppert, Németh buktatása miatt, sárga lapos figyelmeztetést kapott.
  52. perc: Dombóvári futtából leadott bombáját Tasnádi nagy bravúrral tolta szögletre.
  69. perc: Németh nehéz szögből, 5 méterről rosszul találta el a labdát, így felszabadult a Kohász kapuja.
  77. perc: a cselezgető Dombóvárit Kvasz mezénél fogva lerántotta, ezért a védőnek is sárga lapot mutatott fel a játékvezető.
  82. perc: Kvasz a jobb szélről ívelt a dunaújvárosi kapu elé. Ott Tóth Tiborról és egy védőről leperdült a labda. A szemfüles Németh rácsapott és közelről, nagy erővel bevette a tehetetlen Papp hálóját, 1:0.

  Az I. félidő óriási taktikai harcot — de meglehetősen lanyha iramot hozott. Ekkor a kohászcsatárok többször zavarba hozták a csabai védelmet, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy vezetést szerezzenek.
  Fordulás után a vendégek igyekeztek „eldugni” a megszerzett labdákat, de ezzel a taktikával nem tudták megakadályozni a hazaiak mind lendületesebbé váló rohamait. A B. Előre Spartacus, ha szerencsés körülmények között esett is gólja, erőteljesebb II. félidei támadó játéka és több helyzete révén rászolgált a győzelemre.
  Jó: Tasnádi, Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Németh, Dávid, ill. Bárányos, Ruppert, Somogyvári, Dombóvári, Mártha.
  (Machalek István)

  8. Dunaújváros 20 8 4 8 23-22 20
  9. Békéscsaba 20 8 4 8 20-23 20

  Népsport, 1973. március 19.
  A jólsikerült hajrá döntött!
  Bcs. Előre Spartacus - Dunaújvárosi Kohász 1-0 (0-0)


  Békéscsaba, NB I В-s bajnoki labdarúgó mérkőzés, 7000 néző. V: Katona (6)
  Előre Spartacus: Tasnádi (6) — Kvasz (5), Dobó (6), Kerekes A. (5), Láza (6) Lengyel (5), Moós (5), Dávid (6), Németh (6), Tóth T. (5), Bánáti (4). Edző: Piller Sándor
  Kohász: Papp (5) — Formaggini (5), Bárányos (6), Kerekes Gy. (5), Somogyi (5), Ruppert (6), Bartók (4), Szabó (5), Mártha (6), Somogyvári (6), Dombóvári (7). Edző: Németh Gyula
  Csere: Moós helyett a 61. percben Dinya (-), Bánáti helyett a 61. percben Kovács (-), ill. Bartók helyett Simon (-), a 61. percben.
  Szögletarány: 5:2 (2:1) a Bcs. Előre Spartacus javára.

  A csapatok és a nézők a térfélválasztás után egyperces gyászszünetet tartottak Szűcs Mihály Előre Spartacus játékos édesapja elhunyta alkalmából.

  Az első esemény a 9. percben történt. Szabó pontos indításával Dombóvári elhúzott Kvasz mellett, de élesen belőtt labdája elsuhant a bal alsó kapufa mellett.
  A 30. percben Dávid beívelését Németh csukafejessel alig küldte a léc fölé.
  Kapukirúgás után Szabó előreívelt labdájára Dombóvári rácsapott, és Dobó, Kvasz s a kifutó Tasnádi fölött a kapufa felső lapjára emelt, ahonnan az alapvonalon túlra pattant a labda.
  A 36. percben Németh félfordulatból leadott lövése sem sokkal szállt el a bal felső sarok felett.
  A 43. percben a kitörő Némethet Ruppert a 16-os előtt durván lerántotta. Ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott.
  Egy perccel később Tóth T. fejesét a kapus kiöklözte.

  A 46. percben Bárányos röviden adott haza és a kapus csak gyors kifutással, lábbal tudott hárítani Tóth T. elől.
  Nem sokkal ezután Kerekes A. lövése éppenhogy elsuhant a jobb alsó sarok mellett.
  Az 52. percben, egy Kohász-támadás végén Dombóvári erős, lapos lövését Tasnádi nagy bravúrral szögletre tenyerelte.
  Az ellenkező oldalon Moós labdáját Papp csak nehezen védte az alapvonalon túlra.
  A 65. percben a fürge Kovács alaposan „megkeverte” a baloldali védőket, majd pontosan ívelt középre. Németh óriási lövése azonban fölé szállt.
  Az utolsó 20 percben élénkült a játék a hazaiak jóvoltából. Egy pontos beívelést Németh kapásból alig lőtt fölé. Nemsokkal később a kitörő Dombóvárit Kvasz — mezénél fogva - rántotta vissza, amiért ő is megkapta a „sárgát”.
  A 82. percben eldőlt a mérkőzés sorsa. Jobboldali csabai akció végén Kvasz keresztlabdáját Dávid fejjel csúsztatta Tóth T. elé. A csatár átadása egy védőt érintve a szemfüles Németh elé került, aki óriási erővel lőtt a bal alsó sarokba, 1-0.kép
  A 82. percben Németh - a kép bal oldalán - a dunaújvárosi kapuba vágja a hazaiak győztes gólját.
  kép
  ...és néhány pillanat múlva örömtáncot jár - Kvasz, Lengyel, Németh, Dinya, Láza és Dávid. A Kohász-védők dermedten állnak.

  A Dunaújváros ekkor „kitámadott”, de a csabai védelem szilárdan állt a lábán és higgadtan fojtotta el a vendégcsapat próbálkozását.

  A kezdés után nyomban kitűnt, hogy mindkét csapat tart a másiktól. Ezért hosszú ideig óvatos, tapogatódzó játékot láthattunk. Az iram sem érte el ekkor az NB I В-ben megszokottat. Jórészt a két 16-os között pattogott a labda, az egyetlen igazi gólhelyzet Tasnádi kapuja előtt adódott.
  Fordulás után sokáig nem változott a helyzet. A hajrában a hazaiak erősíteni tudtak és helyzeteik alapján megérdemelten tartották itthon a két pontot. A Kohász a mezőnyben kulturáltan futballozott, de támadósorából csak Dombóvári jelentett veszélyt a csabai kapura és ez kevésnek bizonyult.
  (Uhrin János)(Fotó: Fábián István)

  Békés Megyei Népújság, 1973. március 20.