magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Haladás VSE 0 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.04.04, 22:10 (szerk.: 2020.04.04, 22:29)
    Haladás VSE - Békéscsaba 2:0 (1:0)

    Békéscsaba, 6000 néző. V: Vízhányó
    Haladás: Szarka — Kőhalmi, Szántai, Németh L. (Horváth S. a 85. percben), Gyarmati, Pék, Kulcsár, Németh J., Király, Szabó, Rátkai (Iszak, a 29. percben). Edző: Palicskó Tibor
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Dávid, Láza, Moós, Kerekes A. (Dinya, a 75. percben), Kovács, Németh, Tóth T., Bánáti. Edző: Piller Sándor

    11. perc: Gyarmati—Szabó—Kulcsár adogatás után Király átlépte a labdát és Pék mintegy 22 méterről óriási gólt rúgott a jobb alsó sarokba, 1:0.
    21. perc: Dávid távoli bombája került a kapu fölé.
    26. perc: a teljes csabai védelem előre húzódott, Szabó elfutott, Királynak adott, az ő lövése nagy helyzetben suhant el a léc fölött.
    52. perc: Tóth fejesét Szarka az utolsó pillanatban csípte el Németh elől - két méterre a
    gólvonaltól.
    57. perc: szöglet után Szarka nagyot hibázott és Kerekes A. közvetlen közelről fölé lőtt. Egy perc múlva Tóth T. ismételte meg ugyanezt.
    75. perc: az első, szünet utáni veszélyes Haladás-támadás csaknem gólt hozott, Szabó labdája gólba tartott, de Kvasz fejéről a labda kivágódott.
    85. perc: Dobó rossz kirúgását Király elcsípte, Szabóhoz játszott. A csatár néhány ügyes csel után 18 méterről élesen a kapu jobb oldalába lőtt, 2:0.

    Jó iramú, küzdelmes mérkőzés. A vendégek kezdettől fogva a védekezésre fordították a legnagyobb gondot és gyors ellenakciókkal kísérleteztek. Ez a taktika tökéletesen bevált. Góljukat akkor érték el, amikor hosszú percekig a Békéscsaba rohamozott. A hazai együttes sok helyzetet kihagyott és nem bírt a sokszor nem látványosan, de igen szívósan küzdő vasutas-védelemmel. A Haladás VSE teljesen megérdemelten győzött.
    Jó: Szarka, Szántai, Németh L., Pék, Kulcsár, ill. Láza, Moós, Kovács, Bánáti.
    (Fábián István)

    1. Haladás 18 9 6 3 35-17 24
    ...
    11. Békéscsaba 18 6 4 8 16-22 16

    Népsport, 1973. március 5.
    Tavaszi rajt a labdarúgó NB I В-ben
    Haladás VSE - Bcs. Előre Spartacus 2-0 (1-0)


    Békéscsaba, Kórház utca edző-pálya, 6000 néző. V: Vízhányó (8)
    Haladás VSE: Szarka (7) — Kőhalmi (6), Szántai (8), Németh L. (8), Gyarmati (6) — Pék (8), Kulcsár (8) — Németh J. (6), Király (6), Szabó F. (7) Rátkai (—). Edző: Palicskó Tibor
    Előre Spartacus: Tóth M. (4) — Kvasz (5), Dobó (6), Dávid (5), Láza (5) — Moós (6), Kerekes A. (4) — Kovács (6), Németh (5), Tóth T. (5), Bánáti (7). Edző: Piller Sándor
    Csere: Rátkai helyett Iszak a 28. percben (6). ill. Kerekes A. helyett Dinya a 74 percben (—).
    Szögletarány: 7:2 (3:0), a Bcs. Előre Spartacus javára.kép A Dér, Vízhányó, Kristóf játékvezetői hármassal az élen, üdvözléshez indulnak a csapatok. Megkezdődött az NB I В-s labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja.

    A választás a vendégeknek sikerült, így széllel szemben kezdtek a csabaiak. Óvatosan, szemmel láthatóan idegesen játszottak a csapatok. Ettől függetlenül jó iramú, küzdelmes volt a mérkőzés.
    Az első lövést Kovács küldte a léc fölé Dávid beívelt szabadrúgásából.
    A 4. percben Bánáti több jő csel után, gyatrán lőtt a jobb kapufa mellé.
    A 10. percben egy mintaszerű baloldali Haladás-akció góllal fejeződött be. Gyarmati—Szabó—Kulcsár volt a labda útja. A belőtt labdát Király átlépte és a jó ütemben érkező Pék 25 m-es, jól eltalált lövése a kapu jobb oldalába vágódott, 1-0.
    Az újrakezdés után Tóth T. élesen belőtt labdájáról lekéstek a belsők.
    A 23. percben Dávid tisztára játszotta magát, s bombája alig szállt a léc fölé.
    Az ellentámadás során Király veszélyeztette Tóth M. kapuját — sikertelenül.
    Változatos, gyors volt a játék. Hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben.
    A 27. percben Kvasz beadását Tóth T. alig fejelte a léc fölé. A másik oldalon Kulcsár kapásból az „égbe lőtt”. Dávid szögletét Szarka a mezőnybe öklözte, majd Dobó a saját térfeléről (!) húzott a szombathelyi kapura, de végül csúnyán a bal kapufa mellé küldte a labdát.Egy újabb Haladás-akció végén Tóth M. a 16-oson kívül hárított Király elől.
    A 39. percben Tóth T. pattogós labdáját védte biztosan a vendégek kapusa.
    A félidő befejezése előtt párt perccel nagy kavarodás támadt a vasutasok kapuja előtt, végül Szarka gyors kifutással felszedte a labdát Kovács elől.

    А II. félidőt fergeteges hazai rohamok vezették be. Mintegy félórán keresztül az ellenfél térfelén folyt a játék, nagy nyomás nehezedett Szarka kapujára.
    A 47. percben Kovács csukafejesét csípte el a kapus, utána Tóth T. és Németh elől az utolsó pillanatban hárított. Dobó és Kvasz lövései is célt tévesztettek.
    Az 56. percben Dávid szöglete után Kerekes A. az üres kapu fölé lőtt (óriási gólhelyzet volt!).
    Az 59. percben Bánáti pontos beadását Tóth T. csak centiméterekkel küldte a léc fölé. Röviddel utána Kerekes A. fejese kerülte el a bal felső sarkot. Láza, cselsorozat után, messze a kapu mellé küldte a labdát.
    A 65. percben ismét Kerekes A. került jó helyzetbe, de pontatlan lövése elkerülte a jobb felső sarkot.
    A 65. percben Iszak egyedül iramodott meg. Már-már lövésre szánta el magát, amikor Dobó a 16-oson az utolsó pillanatban "kapcsolta le”!
    A 68. percben Németh J. az alapvonalról adott be és Szabó F. egyből a hálóba talált, Vízhányó középre mutatott, de Kristóf beintésére visszavonta a gólt, ugyanis a labda a partjelző szerint elhagyta a játékteret.
    A 75. percben parázs jelenet adódott a csabai kapu előtt. Iszak beadását a vetődő Tóth M. kiejtette, Szabó F. ott-termett és egyből az üres kapura lőtt. A hálóba tartó labdát Kvasz a gólvonalról a mezőnybe fejelte.
    Nem sokkal később Németh J. átadását Király elhirtelenkedve a jobb alsó sarok mellé vágta, aztán Iszak labdája szállt a léc fölé.
    A 84. percben egy csabai akció végén Tóth T. átadását Kovács a kapu fölé lőtte.
    A 85. percben megpecsételődött a hazaiak sorsa. Dobó rosszul végzett kirúgását Király elcsípte, s egyből a tisztán álló Szabó F.-hez játszott. A csatár senkitől sem zavartatva, rövid vágta után a 16-osról úgy lőtt a hálóba, hogy a labda Dobó lábát is érintette, 2-0.
    Az utolsó öt percben már nem történt érdekes esemény, a csabaiak beletörődtek az eredménybe.kép
    A találkozó nagy részében az Előre Spartacus támadott, így sok dolga akadt a Haladás VSE védelmének. Képünkön: Szarka kapus tisztáz egy beadást Kerekes (8-as mezben) és Németh (10) elöl. A vasutasok közül hárman figyelik a jelenetet. Balról Szántai, Király és Németh L. (Fotó: Barnácz István)

    Végig jó iramú, változatos és küzdelmes mérkőzést vívtak a csapatok.
    A hazaiak támadtak többet, de az adódó helyzeteiket nem tudták értékesíteni. Higgadtabb csatárjátékkal az egyik pontot itthon tarthatták volna.
    A Haladás jobbára védekezésre rendezkedett be, azonban a gyors ellentámadásokról sem feledkezett meg. Góljaikat is így érték el. Végeredményben megérdemelten jutottak a két bajnoki pont birtokába.
    A mérkőzés végén így nyilatkozott a két edző:
    Palicskó Tibor: Érettebb taktikánk érvényesült, úgy érzem megérdemelten győztünk!
    Piller Sándor: Kimaradt gólhelyzeteink miatt vesztettünk!
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1973. március 6.