magyarfutball.hu

MÁV DAC - Dorogi AC 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1979/1980, 22. forduló
helyszín : Győr
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.02, 10:17 (szerk.: 2017.10.02, 10:53)
    MÁV DAC - Dorogi AC 2-1 (1-0)
    Győr, 2000 néző, vezette: Nagy M.
    Dorogi AC: Varga Sz. — Kapitány, Varga J., Goldschmidt, Merényi — Mészáros, Hernádi Gy., Izsó — Kiss L. (Kónya), Laczkó, Ormándi. Edző: Nagy István.
    A mérkőzés előtt belázasodott Engelbrecht, Vígh G., Kovács K., ugyanakkor Szabó a derekát rándította meg, Csapó pedig két sárga lapja miatt nem játszhatott. Az erősen tartalékos összeállítás már eleve nem sok jót sejtetett. Az első félidőben a hazaiak nagy lendülettel játszottak. A dorogiaknak is akadt helyzetük, de Laczkó és Mészáros is hibázott. Küzdelmes volt a játék. A 25. percben szerezték meg a vezetést a győriek. Egy hosszú indítással Molnár elfutott, éles lövését Varga vetődve kiütötte, a berobbanó Kicc aztán közelről a bal sarokba lőtt. 1:0.
    A dorogiak -nem estek vissza, veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 30. percben Laczkót a 16-oson belül gólhelyzetben lerántották, a játékvezető azonban továbbot intett.
    Szünet után óriási védelmi hibából növelte előnyét a győri gárda. A 48. percben Merényi a fél pályáról, a felező zászló közeléből haza akarta adni a labdát. A hazaadásra a győriek balszélsője, Varga rácsapott. A partjelző igaz, hogy lest jelzett, de nem volt az, a játékvezető tovább is engedte a játékot, és a tétován kimozduló Varga kapus m ellett a balszélső a kapuba helyette a labdát. 2:0.
    A szépítés nem sokáig váratott magára, mert az 53. percben Izsó ügyesen ívelt a kapu elé, és Laczkó a védők gyűrűjében az 5-ösről a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 2:1. A gól alaposan megváltoztatta a játék eddigi képét, m ert a győriek nagyon visszaestek: kapkodtak, hibát hibára halmoztak. A nagy akarással küzdő Dorog egym ás után terem tette a jobbnál jobb helyzeteit. Jóformán a győriek térfelén folyt csak a játék, de a tartalékos összetételű DAC nem . tudta megtalálni azt az ütemet, melynek révén eredményes is lehetett volna.
    Az utolsó negyedórában két óriási dorogi helyzet maradt még ki. Előbb Laczkó közelről a kapu fölé vágta a labdát teljesen tiszta helyzetben, majd Goldschmidt fejesénél már a hálóban látták a labdát, de aztán az valahogy mégiscsak elkerülte a kapu sarkát. A m egújuló, elkeseredett dorogi tám adások részben a dorogiak ügyetlenkedése, m ásrészt a győriek nagy- nagy szerencséje révén nem hoztak változást, m aradt a 2:1. Ez a vereség bizony nehéz helyzetbe hotta ism ét a Dorog csapatát.
    A m érkőzés előtti sok problém a az összeállítást illetően az első félidőben nyújtott játékon is érződött. Erőlködött ebben az időszakban a dorogi csapat. A győriek második gólját jelentő nagy Merényi hiba után sokan a teljes összeomlást várták, ehelyett újított a DAC és ha egy kicsit ügyesebbek játékosai; nem csak a szépítés, hanem a győzelem sem lett volna meglepetés. Ám szerencséje sem volt a csapatnak. így a várt legalább egypontos győri kirándulás pont nélkül zárult, és a Dorog visszaesett ismét a sereghajtók közé. A csapatból elsősorban Hernádi Gy., Kapitány és Goldschmidt játéka érdem el említést.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1980-02-26