magyarfutball.hu

Jánoshalmi Spartacus - Szegedi Dózsa SE 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1979/1980, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.22, 18:49
    Régen várt siker a hazai pályán
    Jánoshalma—Szegedi Dózsa 2—1 (0—1)
    Jánoshalma, 300 néző. Vezette: Dravecz.
    Jánoshalma: Balogh — Giezinger, Bátyai, Tóth (Józsa a 67. percben!, Márkus — Faddi, Laki, Tápai — Péter, Horváth, Kovács. Edző: Rapcsák Tivadar.
    Szegedi Dózsa: Makai — Emődi dr., Bíró, Bánfi (Csömör a 42. percben! — Nagy, Czirok (Kanász a 65. percben!, Mohácsi, Pócsik — Ladányi, Kun, Szabó. Edző: dr. Kalocsai Géza.
    Mindkét csapat nagyon óvatosan kezdett, s a Védekezésre ügyelve nem mert kitámadni. Az első komoly lövést a 20. percben láttuk, amikor Ladányi célozta meg a jánoshalmi kaput, és Balogh nagy bravúrral védte a hálóba tartó labdát. A szegedi csapat valamivel aktívabb volt a játéknak ebben a szakaszában, és a 25. percben a vezetést is megszerezték. A kapu előtt ide-oda pattogott a labda. A jánoshalmi védelem nem tudott felszabadítani, s végül Makai lábáról a hálóba került a labda. 0—1.
    ^A 35. percben Bánfi kapott sárga lapot. A 40. percben ismét Balogh bravúrja következett. Kun nagy lövését mentette.
    A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék. A 47. percben Faddi hagyott ki nagy helyzetet. IJárom méterről nem találta el a kaput. Kemény, változatos játék következett. Előbb Czirok, majd Faddi kapott sárga lapot. A 65. percben Szabó nagy lövését ismét Balogh hárította szögletre. A hajrában a jánoshalmi csapat rákapcsolt, s mindinkább fölényt harcoltak ki. A 75. percben szöglethez jutott a Jánoshalma. Laki ívelte be, pontosan Horváthoz, aki laposan kapura gurított, s a labda a későn eszmélő kapus hasa alatt a hálóba jutott. 1—1.
    A 80. percben Márkus labdájával Kovács indult meg, majd néhány lépés után Horváthot ugratta ki, aki lefutotta a védőket és a hálóba lőtte a jánoshalmi csapat győztes gólját. 2—1.
    Az utolsó 10 percben is a hazai csapat támadásait láthattuk. A mérkőzés első felében a játék még kiegyenlített volt, bár a Dózsa vezető gólja után már a jánoshalmiak vették át az irányítást. A hazaiak azonban csak az utolsó negyedórában játszottak igazán jól, s akkor akár több gólt is lőhettek volna, mert a szegedi csapat elfáradt. A játék egészének színvonala azonban így sem érte el a közepest.- Jók: Balogh (a mezőny legjobbja!, Faddi, Horváth, Kovács, illetve Mohácsi, Kun, Nagy.

    Forrás: Petőfi Népe, 1980-04-15