magyarfutball.hu

Jánoshalmi Spartacus - Pénzügyőr SE 4 : 3 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1979/1980, 18. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.03, 11:12 (szerk.: 2017.10.03, 13:39)
    Jánoshalma—Pénzügyőr 4—3 (1—1)
    Jánoshalma, 700 néző. vezette: Mézes.
    Jánoshalma: Balogh — Bátyai, Maráczi, Fenyvesi, Szegezdi (Faddi) — Angeli, Gisinger, Tápai— Horváth P. (Huszti). Horváth L., Márkus. Edző: Szegedi Oszkár.
    Pénzügyőr. Sarlós — Bene (Vida), Bogdán, Csekő, Herédi — Eipel, Kovács, Lesti, Mozner — Nap, Petrák (Hordái). Edző: Kiss László.
    Nagy szélben kezdődött a mérkőzés. Az első negyedóra jobbára mezőnyjátékkal telt el. Ezt követően a Jánoshalma vette át a kezdeményezést. Veszélyesen támadott. Az első gólra mégis a 25. percig kellett várni. Ekkor Szegezdi 20 méteres lövése a jobb felső sarokba vágódott. 1—0.
    A gól után a Pénzügyőr nagy lendülettel támadott. A 37. percben a hazai védők szögletre mentettek. A sarokrúgást Nap ívelte középre, ahol Kovács merész bevetődéssel fejelte a labdát a hálóba. 1—1.
    A 39. percben Angeli nagyerejű lövése a kapufán csattant. A félidő hajrájában ismét felváltva támadtak a csapatok. Komoly gólhelyzet azonban egyik kapu előtt sem alakult ki.
    Szünet utánra lecsendesedett a szél. A második félidőt a Pénzügyőr kezdte lendületesebben. A 48. percben Nap szögletét Petrák fejelte a kapuba. 1—2.
    A vendégek vezető gólja után a Jánoshalma vette át a játék irányítását, s nagy lendülettel támadott. Több kapu előtti jelenet után is szögletre mentettek a vendégek. Az 50. percben Angeli szép cselsorozat után indította Horváth L-t, aki futtából, 16 méterről lőtt a jobb sarokba. 2—2.
    Az 52. percben Tápai 20 méteres lövését védte Sarlós. A 68. percben isióét a vendégeknek volt biztató gólszerzési lehetőségük. Szerencsére Nap 5 méterről a felső kapufát találta el.
    Nagy iramú, változatos volt a játék ezekben a percekben. A 73. percben Angeli átcselezte magát a védőkön, ügyesen gurította a labdát Márkus elé, aki 14 méterről a jobb sarokba lőtt. 3—2. Egy perccel később Eipel nagy erejű lövését védte Balogh.
    A 82. percben eldőlt a két pont sorsa. Angeli ezúttal is ügyes cselekkel játszotta át a védőket, Horváth L-hez gurította a labdát, aki 12 méterről a sarokba rúgta. 4—2. A gól után tovább támadott a hazai csapat. A 85. percben Gisinger a kapufát találta el, a visszapattanó labdát Márkus elhibázta. A 88. percben Tápai 20 méteres lövését védte a Pénzügyőr kapusa.
    A 91. percben a szögletzászló közeléből ívelhetett szabadrúgást Vida. A középre rúgott labdát Bogdán fejelte a kapuba. 4—3.
    Mérsékelt színvonalú első félidei játék után, nagy iramú, küzdelmes találkozót láthatott a közönség. Ebben a Jánoshalma bizonyult jobbnak, s megérdemelten nyert. Jók: Angeli (a mezőny legjobbja). Horváth L., Gisinger, illetve Nap, Bogdán, Eipel.
    A játékvezető mindkét csapat terhére többször tévedett.

    Forrás: Petőfi Népe, 1979-12-04