magyarfutball.hu

Kaposvári Honvéd SE - Székesfehérvári MÁV Előre SC 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 08:45
    Kaposvári Honvéd SE - Székesfehérvári MÁV Előre SC 2 : 0
    Kaposvár, 2500 néző. V: Tófalvi.
    K. Honvéd: Markó — Schmidt, Rátkai, Csapó — Muzslai, Tóth — Palkovics, Németh, Szabó, Lang, Tulok. Edző: Tóth József.
    Székesfehérvár: Kiss — Pál, Homolya, Hujber — Pajor, Neubauer — Kerék, Bobori, Steer, Lukács, Ruzics. Edző: Bódi Ferenc.
    Gyors kaposvári gól vezette be a találkozót; Még a 3. percben sem járt az óra mutatója, amikor Honvéd támadás gördült a pályán. Veszélytelennek látszott a helyzet, hisz középen nagy volt a tömörülés. Bizony még maga Tóth is meglepődött, amikor 25 méteres lövése nyomán a labda az embersokaság közepette is előbb a bal kapufára, onnan a jobb kapufára, majd pedig a hálóba vágódott. 1:0 a K. Honvéd javára. A Honvéd irányított. Elég szépen gördültek a kaposvári támadások, a lövésekkel azonban baj volt. De rendre célt tévesztettek a vendégek távoli próbálkozásai is. A 30. perc újabb kaposvári gólt hozott. Hátidról magasan ívelték a labdát a fehérvári kapu elé. Szabó ügyesen vette le a levegőből, aztán még igazítani is volt ideje, úgy lőtt közelről a hálóba. 2:0. Pompás csatárteljesítmény volt. Most nagyon belelendült a Honvéd, s két perc múlva Palko- vics háromra növelhette volna a gólok számát, de kicsit hosszan szöktette magát, S a kapusba lőtt. Aztán Tulok bombázott fölé. A vendégek csak Homolya szabadrúgásával veszélyeztettek. A középcsatárból lett hátvéd labdája azonban magasan elszállt a kapu fölött.
    A második félidő heves Honvéd rohamokkal kezdődött. Aztán a kaposváriak engedtek a tempóból, s szóhoz jutottak a vendégek is. A 15. percben Bobori szögletet ívelt be, a labda a kapufa tetejére hullt, s úgy hagyta el a játékteret. Csak az utolsó negyedóra volt ismét érdekes, izgalmas. Elekor egy Tulok—Németh ossz játék után az összekötő lövése a kapufán csattant. Aztán Homolya lőtt harminc méterről kapura, de Markó biztosan védett. Az utolsó percekben a fehérváriak egyszerű szabadrúgást rúghattak 22 méterről. Bár nehezen, de felszabadult a kaposvári kapu.
    Nagyszerű első félidőt hozott a két jó képességű csapat találkozója. Éhben az időszakban a Honvéd a szép támadások sorát vezette. A csapat játéka ebben az időszakban olajozott gépezetéhez volt hasonlítható. Szünet után már korántsem volt ilyen gördülékeny a Honvéd játéka. A kétgólos vezetés kissé eJbizakodottá tette a kaposváriakat, és bizony néhányszor csak a szerencse mentette meg a Honvéd kapuját. A fehérvári csapat — amely két kulcsemberét nélkülözte ezen a találkozón — elég nehezen adta meg magát.
    Jók: Schmidt. Tóth, Mnzslai, Lang, Homolya, Pál, Neubauer, Bobori.
    Tófalvi játékvezetőben jó szemű, határozott bírót ismertünk meg.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1963-10-22