magyarfutball.hu

Debreceni Elektromos - Kiskunfélegyházi Vasas TK 2 : 3 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.02, 19:48 (szerk.: 2017.10.02, 21:17)
    Debreceni Elektromos - Kiskunfélegyházi Vasas TK 2-3 (1-1)
    Debrecen, 1000 néző, vezette: Bőd is.
    Kiskunfélegyháza: Bólya— Bense, Cserkó, Villányi— Makai, Hajagos — Kelemen, Ádám, Sántha, Sahin II., Rubányi Edző: Fejes József
    Debrecen: Jakab — Nagy, Kálmán, Dúsa — Sándor, Juhász — Kovács, Dóczé, Rozgonyi, Szatmári, Tóth (Szabó). Edző: Gombos István

    A rossz előjelek után állt ki a Vasas Debrecenben a mérkőzésre. Szombaton délután Kisújszállás határában a játékosok autóbuszának mindkét hátsó kereke kiesett és mintegy 20 méterre csúszott előre. Szerencsére akkor nem volt forgalom, s így baj nélkül úszták meg az „epizódot”. Ennek ellenére a csapat szép sikert ért el az élcsoportban levő Elektromossal szemben. Már az 5. percben Kelemen helyzetbe hozta Rubányit, aki nem találta el a labdát és a lendülettől ő futott a hálóba. A Vasas-csatársor jól játszott, s előbb Adám lőtt fölé, majd Sahin 20 méteres bombáját Jakab szögletre hárította. A hazai támadások két szép lövéssel végződtek, de Bólya mindkét esetben önfeláldozóan mentett. A 25. percben Kelemen elfutás után Rubá- nyihoz tálalt, aki 6 méterről vezetést szerzett a Vasasnak. 1:0. Kelemen kihagyott egy nagy helyzetet, de a Vasas-játékosok lendülete nem tört meg. A 40. percben Rubányi kapura lőtt. Az erős labdát Jakab kiejtette és a résen levő Ádám belőtte. 2:0.
    Vasas-támadással indult a II. félidő is. Sántha 25 méteres lövését mentette Jakab. A 2. percben Kovács gólt szerzett a hazaiaknak, s így a mérkőzés 2:l-re alakult. A gól a hátvédek és Bólya együttes hibájából született. A hazaiak átvették az irányítást és veszélyes támadásokat vezettek. A védelmet gyakran átjátszottak, de a Vasas kapusa most már résen volt. A 14. percben Cserkó a 16-oson belül dancsolta Rozgonyit. A 11-est Dóczé biztosan lőtte a hálóba. 2:2. Nagy nyomás nehezedett a Vasas kapujára, de ezt a játékrészt sikerült gól nélkül megúszni. A 19. percben Makai 10 méteres éles fejese Jakab kezéből a hálóba perdült. 3:2. Ez szárnyakat adott a Vasas támadóknak és sorozatosan ostromolták Jakab kapuját. Egy ellentámadás során a 35. percben Dóczé fejese a kapufán csattant. Váltakozó mezőnyjáték után a 44. percben Dóczé nagy helyzetet hagyott ki.
    A Vasasban ezúttal meglepetésre a csatársor játszott kitűnően, s e sorból főleg Kelemen, Ádám és Rubányi tűnt ki. A két középpályás, Makai és Hajagos is jól szerepelt. A védelem ezúttal gyenge napot fogott ki. Egyedül Bolya védett jó formában. A hazai csapatból Kovácsot, Kelement és Szatmárit illeti dicséret. A játékvezető jól vezette a sportszerű mérkőzést.

    Forrás: Petőfi Népe, 1968-06-04