magyarfutball.hu

Kőbányai Tűzálló - Szolnoki MÁV SE 1 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1969, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Szolnok Megyei Néplap: 150
  2. Népsport: 200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.27, 08:32 (szerk.: 2017.09.27, 10:34)
    Kőbányai Tűzálló - Szolnoki MÁV SE 1-2 (1-1)
    Budapest, Gergely u., 150 n., v.: Gyimesi
    K. Tűzálló: Varga — Kardos, Teveli, Nyúl, Vanek I, Tóth, Vanek II, Zimmerman, Tizl, Szabó, Simkó. Edző: Józsa Vilmos
    Sz. MÁV: Fehér — Süle, Abonyi, Szebeni, B. Nagy, Földesi, Urbán, Tóth II, Szolnoki, Pintér I, Kelemen. Edző: Horváth János

    Heves hazai rohamokkal indult a találkozó, de a távoli lövések nem voltak veszélyesek. A MÁV csatárok csak a 7. percben jutottak el az ellenfél kapuja elé. A 11. percben váratlan gólt kapott Szolnok. Nagy, a hazaiak balösszekötője átjátszotta a kék-fehérek védelmét és a kapu előtti zavart kihasználta, 1.0 Urbán lesgólja és a hazaiak szögletrúgásai jellemezték a hullámzó játékot. A 39. percben baloldali szabadrúgás után „állva maradt” a kőbányai vedelem és Pintér közelről kiegyenlített, 1:1.
    A második félidőben sorozatos MÁV támadások után Tóth II lövését a léc alól szögletre védte Varga. A szögletrúgást Kelemen ívelte be és Pintér védhetetlenül fejelte a labdát a rövid sarokba, 1:2. A vezetés megszerzése megnyugtatta a kék-fehéreket Fokozódó mezőnyfölényüket több célt tévesztett lövés jelezte —a hazaiak pedig gyors szélsőik révén veszélyeztettek. — A meddő szolnoki támadásokat az utolsó 10 percben a kőbányaiak heves hajrája váltotta fel és a 87. percben Fehér és Sülé csak nagy szerencsével mentette meg a góltól a szolnoki kaput.
    Közepes Iramú, helyenként kemény összecsapásokkal tarkított mérkőzést hozott a „tétnélküli” találkozó. A hazai környezetben játszó piros-fehérek lendületes akcióikkal végig nyilttá tudták tenni a mérkőzés sorsát. A MÄV a mezőnyben csak időszakonként tudott felülkerekedni. A szolnokiak győzelme megérdemelt.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1969-11-18