magyarfutball.hu

Dorogi FC - Budafoki LC 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1998/1999, 16. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.25, 15:25 (szerk.: 2017.09.25, 16:25)
    Dorogi FC - Budafoki LC 2-1 (2-0)
    Dorog, 1000 néző. Vezette: Hidasi (Nagypál, Nyekita)
    Dorog FC: Belányi— Faragó, Borsos, Altrichter - Bodó, Marczinkó, Ignácz, Takács G. (Tauber 88. perc) - Vigh (Kiss K. 70. perc), Bene, Fekete Z. (Merényi 59. perc). Edző: Honti József

    A dorogi játékosok fekete karszalaggal vonultak a pályára. A mérkőzés kezdetén a játékosok és a szurkolók Honti József vezetőedző elhunyt édesanyjára emlékeztek.
    A 6. percben megszerezték a vezetést. Marczinkó átadásával Ignácz jól fordult kapura, és a tizenhatoson belülről higgadtan passzolt a kapu jobboldalába, 1-0.
    Hat perc múlva Vigh kétszer is próbálkozott nyolc méterről, némi szerencsével Lip- ták mindkétszer védett. Folyamatos dorogi támadások közepette a 25. percben egy jobb oldali beadást Altrichter a balösz- szekötő helyéről kapásból lőtt kapura, a hálóőr a jobb saroknál bravúrral fogta meg a labdát.
    Beborult az ég. Ennek bizonyára nincs sok köze ahhoz, hogy a 32. percben Faragó sárga lapot kapott Pergellel szembeni szabálytalanságáért.
    A 38. percben Vigh lövése a bal oldali kapufa tövén csattant, a kipattanó labdát Bene biztosan rúgta a kapu közepébe, 2-0.
    A második félidő is dorogi támadásokkal kezdődött, aztán némileg váratlanul az 55. percben szépítettek a budafokiak. Egy bal oldali beadás után Szűcs talált a hazaiak hálójába, 2-1.
    A vendéggóltól némi zavar támadt a hazaiak soraiban. Az eddigi önbizalommal teli, folyamatos, gólveszélyes játék helyett az akarás, a lelkesedés lett a jellemző. A szurkolók - a zuhogó esőben - látták, érezték a változást, és értékelték a játékosok ezen teljesítményét is.
    Az 59. percben Bozai sárga lapot érően rúgta fel Benét, majd Lengyel „dumáért” kapott lapot.
    A következő esemény Ignácz - némi huzavona után - kihagyott tizenegyese volt.
    A 75. percben második sárga lapja után Bozainak el kellett hagynia a pályát.
    Az izgalmas hajrában a dorogiak megőrizték előnyüket, és megérdemelt győzelmet szereztek.

    Jók: a hazai csapatban mindenki nagyon akart, az új fiúk gyorsan belopták magukat a szurkolók szívébe.

    Honti József: - Ezen a héten nem sokat tudtam hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A győzelmet ezúton is megköszönöm Varga Jani bácsi edzőkollégámnak és a fiúknak

    Forrás: 24 óra, 1999-03-08