magyarfutball.hu

Pécsi VSK - Budafoki MTE-Kinizsi SK 4 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1959/1960, 28. forduló
helyszín : Pécs, PVSK Stadion
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.23, 12:15
    Megérdemelten győzött a PVSK
    PVSK—Budafoki MTE 4:1 (2:1)
    Vasút utcai pálya, 1000 néző: vezette: Fekete II.
    PVSK: Bogyai — Bárány, Mohácsi, Köves — Lendvai, Mező — Kardos, Kakuszi, Vincze, Szentannai, Szederkényi. Edző: Tura Emil.
    Budafok: Német — Bakonyi, Szabó II., Dobes — Pécsi, Sztakó — Pécseli, Schmidt, Hortobágyi, Bajihovszky, Hellinger, Edző: Marosvári Béla.
    Az első percek a vendégek támadásaival kezdődtek. A 8. percben Lendvai szabálytalanul akasztotta a tizenhatos vonala előtt Bajihovszkyt. A csatár a megítélt büntetőt félmagasan a kapu közepébe lőtte. 0:1! Nagy kapushiba! A 13. percben Szabó H. a tizenhatos vonalánál szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Kakuszi a kapufa belső élére lőtte, ahonnan az a hálóba vágódott. 1:1. Ezután unalmas percek következtek. A következő gól a 35. percben esett. Szederkényi szögletét Kardos Kakuszihoz továbbította, akt védhetetlenül, kb. 10 méterről a kapu jobb oldalába helyezte a labdát. 2:1.
    Szünet után a vendégek kezdtek, de a PVSK fokozatosan feljött. Ezek után a vasutas-csatárok egymás után vezették a támadásaikat az ellenfél kapujára. Ebben az időszakban a budafoki védelem minden esetben tisztázni tudott. A 82. percben Szentannai egy elörevágott labdával Hortobágyi és Dobes között kitört és a hálóba rúgta a labdát. 3:1. Ez a helyzet a 89. percben újból megismétlődött. Szentannaihoz került a labda, Szabó II. és Hortobágyi mellett lábáról a hálóba került. 4:1. Jók: Szentannai, Mező, Köves, illetve Bajihovszky, Hellinger és Schmidt.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1960-05-31