magyarfutball.hu

Miskolci VSC - Szolnoki MTE 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB I/B 1968, 10. forduló
helyszín : Miskolc, MVSC Stadion
nézőszámok:
  1. Szolnok Megyei Néplap: 1.500
  2. Népsport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.08, 16:55
    MVSC—SZOLNOKI MTE 2:0 (1:0)
    Miskolc, 1500 néző, v.: Szlávik
    MVSC: Czibere — Krompaszky, Luczó, Hernádi, Temesvári, Molnár, Marosi, Kiss II, Vasvári, Kiss I, Buczkó Edző: Nagy György
    MTE: Nagy P. — Papp II, Árvai. Thékes, Molnár, Himer II, Papp I, Pusztai, Pál, Nagy F., Pallai. Edző: Tóvizi István
    Csere: Thékes helyett Palla (80. perc)
    A hazaiak kezdtek jobban. Először Kiss II, majd Kiss I közeli lövését védte szépen Nagy P. A 12. percben Pallai két csel után 18 méterről alig lőtt mellé. — Egy előrevágott labdának Thékes aláfutott, Árvai elcsúszott, Marosi egyedül húzott kapura és óriási helyzetben Nagyba rúgta a labdát. A következő percben Hernádi 20 méteres szabadrúgását bravúrral öklözte ki a szolnoki kapus. A 26. percben Pál elől Luczó hazaadta a labdát, a kiinduló Czibere majdnem öngólt vétett. A 32. percben Árvai hátraollózott labdájára Papp I indult rá, de leszorított kezére pattant a labda és Szlávik li-est ítélt. Szándékosságról szó sem lehetett. A büntetőt Krompaszky értékesítette. 1:0.
    Szünet után egy ideig a hazaiak támadgattak, majd fokozatosan az MTE vette át az irányítást. Nagy Ferenc és Pallai lövését védte Czibere. A 14. percben Himer II szöglete a kapufáról pattant vissza. A 20. percben Nagy Pálnak akadt dolga. A 24. percben Himer II váratlanul lőtt, a meglepett kapus mellett a kapufát súrolta a labda. Három perc múlva óriási tűzijáték volt a miskolci kapu előtt — Pusztai, Nagy és Pallai lövése vágódott le a védőkről. Egy miskolci és egy szolnoki sérülés fokozta az izgalmakat. (Thékes fején felszakadt a bőr.) A 36. percben Pallai közeli lövését védte szögletre Czibere. Ezzel ellőtte az MTE puskaporát. Ismét a hazaiak lendültek előre. Buczkó beívelt labdájával egymásra vártak a védők és Kiss I közelről a hálóba lőtt. 2:0. Hazai támadásokkal fejeződött be a mérkőzés.
    Az igen fontos bajnoki pontokért óriási küzdelmet vívott a két csapat. Mind a huszonkét játékos szinte önmagát múlta felül, nem kímélték magukat. A csatárok számos gólhelyzetet teremtettek, de befejezésre már alig maradt erejük. így alakulhatott egy vitatható 11-essel és egy potyagóllal 2:0-ra az eredmény. A szolnokiak ezúttal küzdenitudásból vizsgáztak jelesre és ha Pallainak szerencséje van — másként is alakulhatott volna az eredmény, bár kétségtelen, hogy az abszolút gólhelyzetek alapján megérdemelten nyerte első hazai mérkőzését az MVSC.
    Kitűnt: Hernádi, Molnár, Buczkó, Ill. Nagy P., Himer II, Pallai.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1968-05-07