magyarfutball.hu

Törekvés SE - MUE 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 12. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 21:06
    M. U. E. — Törekvés 4 : 0.
    1903. február 8.

    A Törekvés első szereplése az első osztályú bajnokságban alapos kudarczczal végződött. A Magyar Úszó-Egyesület csapata — mely jelenleg nem igen mondható kiválónak - csúnyán rakta s ezzel beigazolódott azok álláspontja, kik a Törekvésnek az I. osztályú csapatok sorába való felvételénél aggályaiknak adtak kifejezést. A Törekvés múlt évben egy jelentős eredményt sem ért el (kivévén mikor a postásokat legyőz­ték ezek tönkrenyomorítása után), legtöbbször eldöntetlenül vagy csekély goaldifferencziával győztek, mit nem annyira támadásuknak, mint csökönyös védelmük elszánt játékának köszön­hettek. A pontszámban vele ugyan egyenrangú, de tudásban őket messze felülmúló Magyar Test­gyakorlók Körének, a 33. F. C. elleni szereplésé­nek köszönhetik, hogy az első osztályba fel­vétettek s ha osztályozó mérkőzést kellett volna a 33. T. C.-al játszaniok — a múlt vasárnapi mérkőzésből ítélve — aligha lett volna remé­nyük az első osztályba való bejutásra.
    A mi a Magyar Úszó-Egylettel való mérkőzésöket illeti, az mindennek mondható, csak válto­zatosnak és izgalmasnak nem. A M. U. E. javarészt támadott, a Törekvés védelme pedig nem volt ezúttal eléggé arratermett, hogy a sárga-fehérek csatárainak ügyes rohamát feltartsa. A M. U. E. az első félidőben 1 goalt, a máso­dikban 3 goalt lőtt, míg ellenfele eredmény nélkül hagyta ott a küzdőteret.
    A M. U. E. csapata az előző mérkőzésekhez képest némi haladást mutatott, habár távolról sem volt olyan jó, mint pl. tavaly ilyenkor. Az angol Hannah is jobban beleélte magát a csapat játékába s figyelemreméltó technikai tudást árult el. A forwardsok általában jók voltak, kevésbé jó a. védelem, melynek azonban nem sok mun­kát adott a Törekvés csatársora.
    Biró: Protschkó Mihály (F. T. C.) volt.

    Sport-Világ 1903 február 15.