magyarfutball.hu

MTK - Postás 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.09, 19:54 (szerk.: 2021.09.09, 19:58)
    Magyar Testgyakorlók Köre 1:0 ered­ménynyel győz a Postások ellen.

    A legérdekesebb mérkőzést kétségkívül a ne­vezett két egylet találkozása képezte, melynek eredménye, mint már említettük, döntő befolyás­sal birt a bajnoki csapatok helyezését illetőleg. A M. T. K.-nek az őszi fordulóban határozott szerencséje van. A M. U. E.-tel szemben nagy küzdelem után 1 : 0 eredménynyel győzött; a »33«-asokat csak a második félidőben beadott két goallal tudta megverni; a B. T. C.-vel szem­ben elért goaljai közül egy sem volt tiszta munka eredménye, míg a Postásokkal szembeni győzelmét nem tudásának, hanem éppen e bámu­latos szerencséjének köszönheti. A múlt vasár­napi mérkőzésen a Postások határozott fölényben voltak. Első félidőben a M. T. K. még bírta ellenfelének hatalmas tempóját, a második fél­időben azonban teljesen defenzív játékra szorult s csak a vége felé tudott a Postások ostromától megszabadulni s azokkal szemben az utolsó perczekben a győzelmet hozó vitás goalt elérni. Ez a goal, mely talán a bajnokság sorsára is döntő befolyással bírhat, nem mondható teljesen tisztának. Ha szigorúan figyelembe veszszük ama szabályokat, melyek a kapus immunitását védik a kapu előtt levő 6 yardos négyszögben, úgy ezt a goalt a birónak megadni semmi körül­mények között nem lett volna szabad. Gibát védelmi működésében erőszakos módon aka­dályozta Károly a M. T. K. csatára s bár a bíró a kapu közelében levők informácziójára megadta a goalt, a döntést a Szövetségnek tar­totta fenn.

    A Postások múlt vasárnapi játéka nagy javu­lásról tett tanúságot. Az egyéni játék kezd alá­rendelt szerepet játszani s inkább . az észszerű együttműködés és az erőszakosságtól mentes játékra törekszenek nagyobb súlyt fektetni. A védelem, melyet a legjobbnak kell elismernünk, hatalmas munkát végzett oly forwards-sorral szem­ben, mint a M. T. K.-é. A csatársor Minder, Borhy és Svarczczal erős iramot diktált s bár a játékban kiválót produkált, a kapu előtt hatá­rozott balszerencse üldözte.

    A M. T. K. játékáról újat nem mondhatunk. Csatársora kiváló, a mezőnyben mondhatni bril­iáns, kapu előtt azonban tétovázó, czéltalan. Védelme, melynek főerősségét a lelkes, am- bicziós és kitartó Pozsonyi képezi, Sár és Deutsch oldalfedezetekkel, Nagy és Steiner hát­védekkel erős oszlopait alkotják a csapatnak. A múlt vasárnapi match meglehetős fair modorban folyt le s Ullerich bíráskodása — a megadott goalt kivévén — mindkét fél megelégedését vívta ki.

    Az első félidőben nagyrészt a Testgyakorlók támadnak, nagyon erős munkát adnak a Postások kitűnő védelmének, a mely négy korner árán szabadul a komolyabb veszedelemből. A Postások forwards-sora néhány veszélyes lerohanást intéz s a biztosnak látszó goalt a center csatár kap­kodása elügyetlenkedte. Pozitív eredményhez egy csapat sem jutott. Half time 0:0.
    A második félidőben a Postások csatársora kerül offenzivába és élénken foglalkoztatja a kék­fehérek védelmét, míg a 41. perezben Deutsch Leó a labdával megszaladva, lerohan a Postások kapuja felé és goalra lő. Giba azonban ki akarja védeni a labdát, Károly kezéből kirúgja s goalt lő.

    Nagy vita kerekedik ezután, mert a Postások nem akarják akczeptálni a kapott goalt, de a biró többek megkérdezése után a M. T. K. javára dönt. A match tovább is hatalmas iram­ban folyik s mindkét részről mindent elkövet­nek újabb eredmény elérésére.

    A Testgyakorlók kapuja előtt kritikus pilla­natok voltak, de a védelem mindent megtett,hogy goalját a labdától megszabadítsa. A Pos­tások hatalmas, tüzes támadásai négy kornert eredményeztek.

    Sport-Világ, 1903. november 8.