magyarfutball.hu

Postás - MTK 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:11 (szerk.: 2021.09.19, 15:35)
    Postások I - M. T. K. I. 3:0

    Nagy meglepetéssel szolgált ismét a Postások csapata múlt vasárnapon; megszoktuk ugyan a Postásoktól, hogy mérkőzésük eredményével meglepjék a spor-köröket s igy nem is ment volna sensatió számba múlt vasár­napi győzelmük, ha nem láttuk volna a match iefolyását. A Postás csapat hihetetlen fölényben verte a M.T.K.-t, a melyet a saison eleji mérkőzések annyira megviselték, hogy mostanság rá sem ismerni arra a csapatra, mely a Ferenczvárosi T. C.-al ősz elején eldöntetlen, erkölcsi ; szempontból nézve győzelmes eredményt tudott kivívni,

    A M. T. K. mentségére szolgál, hogy nem tudta ezúttal complett csapatát kiállítani. Károly hiányát a csatársor nagyon megsínylette, a helyét elfoglaló Nagy F. rendkívül esetlenül viselkedett s a támadásnak nem használt sem­mit, mig az ő távollétével rendkívül sokat vesztett ellenálló képességéből. A kapuban a második csapatból avange-ált Domonkos kitűnő erő, szintúgy Buócz hátvéd is. Rutinjuk ugyan még kezdetleges, játékuk azonban fejlődőképes és szép reményre jogosít. A csatársor teljesen felmondta a szol­gálatot ; a védelemben Pozsonyi sokkal többet dirigál, mint dolgozik, Sár viszont nem tud leszokni erőszakosságá­ról. A csapatban az ifjú Kürschner fair jellegű, eredmé­nyes játéka classist képvisel és osztatlan elismerésben részesült. A Postások rég nem látott ambitióval és verve-el játszottak. Védelmük Giba, Fekete és Kohlhanek I.-el remekelt; itt-ott produkált erőszakosságuk nélkül jobban végezhettek volna ellenfelükkel. A csatársorban Buda, Holub és Kohlhanek II. csatárokhoz illő játékot produkáltak, Bodor nem való közéjük ; egyedüli érdeme, hogy magával tudja ragadni a támadást energikus játékával, Kertay sokat komédiázott, de sokat dolgozott is, aminek meg is volt az eredménye. Két goal főleg az ő agilitának volt tulajdonítható.

    A mérkőzésről a következő le­írásunk nyújt hozzávetőleges képet:
    Postás kezdi, azonnal erős támadást intéz a M. T. K. kapu ellen, melyet csak Domonkos lélekjelenléte mentett meg a veszélytől. A kék-fehéreket a postások szinte odaszegezík kapujokhoz s jó ideig nem tudnak ellenfelök szorongatásaitól szabadulni. A kék fehér csatársor kezd lendületbe jönni, de energiájuk csakhamar megtörik a Postás védelem kemény, sokszor erőszakos játékán, a mely eleinte gyakori birói beavatkozást provokált. A M.T.K. kapuját Buda remek lövése veszedelembe hozza, de Domonkos szépen véd. A 40-ik perczben Markovics lő a Postások goaljára, a hol Giba elfogja a labdát.

    Half time 0 : 0.

    A második félidőben teljesen visszaszorulnak a kék- fehérek. A Postások fedezetsora minden labdát vissza­juttat csatársorához. Bodor gyakran lő a kapura; lövései élesek, de bizonytalanok. A M.T.K. védelme rosszul működik és tehetetlenségében erőszakos játékhoz folya­modik. A biró szabadrúgást ítél s a labdát — miután a kapus kivédte s az újbóli shoot a kapufának megy — Buda végre berúgja a goalba. Lerohanással ismét a Postás kapujához jut a
    M. T. K., a hol Schwarcz kézzel véd. A hands in goalt Nagy directe a kapuvéd kezébe rúgja. A Testgyakorlók csapata ezután már kedvetlenül és kapkodva játszik. Játékában nincs energia, mig ellen­felük még az első félidőnél nagyobb vehementiával támad nak s a kék-fehéreket teljesen visszaszorítják térfelökbe. A M. T. K.-nak állandóan védekeznie kell a Postások tüzes támadásai ellen; Kertay a labdával egyedül lefut s a kapuvédet is ki akarja cselezni, de a M.T.K. goalkeeperje kornerre véd. Postások a 33-ik perczben kornert rúgnak s Kertay a goal előtti kavarodásban éles lövéssel a labdát M.T K. hálójába juttatja. Bodor 25 méterről a har­madik goalt lövi, melyet a kapus félhomályban elhibáz. A félidő vége felé a M.T.K. még egyszer megkísérli ellenfelének kapujához közeledni, de a támadást a Postás védelem csakhamar leszereli.

    Szűsz (33. F. C.) kitünően vezette a mérkőzést

    Sport-Világ, 1904. november 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 21:59 (szerk.: 2021.09.19, 15:34)
    Postások — M. T. K. 3:0

    Postás kezd s rög­tön támadólag lép föl, de a kék-fehérek védelme az ostromot csakhamar leszereli. A játék jó ideig a közepén folyik s csak lassan nyomulnak a Pos­tások ellenfelük térfelébe és ostrom alá fogják a M. T. K. kaput. Buda remek lövését Domonkos ügyesen védi. A M. T. K. nagyon határozatlanul és kedvetlenül játszik s nem igen igyekszik a labda birtokába jutni; a Postások energikusan törnek élőre és nem egyszer kritikus mozzanatok színhe­lyét képezi a M. T. K. kapuja. Az első félidő vál­tozatos támadásokkal telik, bár itt is nyilvánvaló a Postások fölénye.

    A második félidőben a Postá­sok állandóan támadnak. Lövéseik élesek, de bi­zonytalanok. A M. T. K. állandóan védelemre szorul s hogy az erős szorongatástól szabaduljon, erősza­koskodik. A biró e miatt egyizben szabadrúgást ítél, melyből nagy kavarodás keletkezik s egy ellnőrizhetetlen pillanatban Buda goalt lő., A M. kiegyenlíteni igyekszik s erős támadást intéz a Pos­tás kapu ellen, melyet már csak «hands in goal»- lal tud az egyik Postás védeni. M. T. K. büntető rúgáshoz jut, de a jól helyezkedő kapuvéd meg­menti goaltól csapatát. Ismét a Postások támadnak s csakhamar Kertay egyedül rohan be, de a kapu előtti kedvező alkalmat elügyetlenkedi. A M. T. K. már csak kornerrel tud az erős ostrom ellen véde­kezni: az egyik sarokrúgásból azután korner lett. Kertay egy remek shootja után. Ezután a M. T. K. teljesen elkedvetlenedve s indolensen játszik; tá­madása is védelemre fekteti a fősulyt s csak ritkán tudja áttörni a Postás védelmet. A vége felé ugyan felszabadul kissé a M. T. K. kapuja e szorongatásból, mely körülményt a Postás-csatárok saját ja­vukra értékesítettek s egy 25 méterről lőtt goallal Bodor háromra szaporítja a Postások pointjait.

    Bíró Szüsz Hugó volt. Igazságosan, bár kissé eny­hén bíráskodott.

    Pesti Napló, 1904. november 14.