magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 14. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 23:24

    B. T. K. I. — M. A. K. I. 1 : 0.

    Budapesti Torna Klub választ nappal szemben helyet. A sárga­kékek támadásával kezdődik a játék, melyet azon­ban a B. T. K. védelme visszautasít és csatársorá­nak adja át szerepét. A pirosfehérek ostrom alá veszik a M. A. K. kapuját, melyet Wangel és a két kitűnő back ügyesen véd. Bayer a két Blazsek tá­madását szereli le. A játékidő közepe felé a B. T. K. csatársora bombázni kezdi a sárgakékek kapuit, melyet a védelem elszántan véd. Egy lövést már csak «hands-szel tud ártalmatlanná tenni, melynek következménye büntetőrugás lett. Szendrő éles lövése után esett a match első és egyetlen goalja. A félidő további folyama alatt felváltva tá­mad a két csapat, de miden eredmény nélkül. A második félidő képe teljesen megváltozik. A B. T. K. állandóan véd s csak egyszer-kétszer jut támadó­helyzetbe. Medgyessy és Schöffle szélsőcsatárok vezetésével óriási iramban támad a M. A. K. csatár­sora s gyönyörű lövéseivel állandóan veszélyezteti a B. T. K. kapu)át, melyet Izsó rendkívüli ügyesség­gel és hidegvérrel véd. A M. A. K. nagy fölénye dacára sem tud eredményhez jutni s igy a B. T. K. I. 1: 0 arányban győz ellenfelén. Biró : Gabrovitz Emil (Postás) volt.


    Pesti Napló 1904 október 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 23:20
    A Budapesti Torna Club 1:0 arányban gyöz a Magyar Athtetikai Club ellen.

    A M. A. C. voit fö­lényben elejétől végig s mégis a B. T. C. nyerte meg a mérkőzést. Az első félidőben egyetlen igazán veszélyes támadása volt a B. T. C.-nak, amely cornert eredményez, a jól beadott labda a kapu előtt összetömörülő játékosok közé esik s a nagy tolon­gásban állítólag az egyik athléta kezét éri. A bíró általános meglepetésre büntető rúgást ítél a
    M. A. C. ellen s a B. T. C. a vezető goalboz jut. Ezt az előnyt, amelyhez igazán Fortuna kegye juttatta a B. T. C.-t. a piros-fehérek nagy szívóssággal, de ennél is nagyobb szerencsével végig megőrizték. Izsó valósággal csodákat müveit a B. T. C. kapujá­ban. A második félidőben legalább 30 lövést védeti ki. A M. A. C. az őszszel eddig mutatott jó formá­ját is messze felülmúlta. Csatársorának, különösen a két szélsőnek, rendkívüli gyorsasága minduntalan az ellentél kapuja elé terelte a játékát s csakis határozott pechjüknek volt tulaidonitbató, hogy még Izsó mesés védései mellett is nem tudtak eredményt elérni.
    A M. A. C. támadása vezeti be a játékot, amely két cornert eredményez. Végre a B. T. C kiszabadul s ugyancsak cornerhez jut, aminek eredménye a már említett szerencsés goal. Innen kezdve a M. A. C. fölénye mindjobban szembetűnik. Medgyesy gyönyörű játékkal egymásután többször lefutja a B. T. C. védelmét, de éles lövéseit Izsó biztosan elfogta. A
    B. T. C. Blazsekre játszik, aki azonban ezúttal egváltalán nem tud érvényesülni Bayer s Veressel szemben. Blazsek II. ügyes cselezésével feltűnt itt- ott, de összefüggő támadást nem volt képes keresz­tül vinni a piros-fehér csatársor.
    A második félidőre legjelemnzőbb, hogy mig Izsó 30 labdát védett, Vangelnek mindössze csak 4 ízben akadt dolga. A M. A. C. állandó fölénye daczára, mint vesztes fél került ki a küzdelemből, de ha — kevesebb pechchel — igy fog játszani vasárnap Prá­gában a «S avia» ellen, akkor szép eredményre van kilátása. Gabrovitz Emil kissé határozatlanul bírás­kodott, s a büntető rúgás elrendelésénél indokolat­lan szigorral Ítélt.
    A M. A. C. esapalát balszerencse üldözi őszszel. 5 játék közül hármat fölénynyel nyer s kettőt 1: 0-ra veszit mindkét esetben a büntető rúgás révén.

    Magyarország 1904 november 1.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 23:13
    B. T. C. I.—M. A. C. I. 1 : 0.

    A M. A. C.-é a kezdés joga. de a B. T. C. csakhamar birtokába keríti a labdát s támadni kezd. A játék első perczeiben a helyzet nem tud kialakulni s meglehetősen össze-vissza és aud-ra játszanak a csapatok. A védelmek jól működnek s a csatárok csak ritkán jutnak támadás hetyzetbe. Egyesek lerohanása nem jár veszélylyel Fitt egy ízben ügyesen keresztül töri a B. T C. védelmét, de czenterezését nem tudják érvényesíteni. A B. T. C. csa­társora nagy ambitióval dolgozik s Szendrő egy lövését Vangel már csak kornerre tudja védeni; a M.A.C. kapuja előtt nem egyszer heves és izgalmas támadások szín­helye lesz s a M. A. C. meglehetősen kapkodva védeke­zik a B. T. C túlnyomó ereje ellen. Sőt egy ízben az egyik játékos handset is vét. A hands in goalt Szendrő jól helyezve a M. A C. hálójába juttatja (25 percz). A sárga-kékek a kapott goal után fokozzák az iramot, erősen szorongatják a B. T. C. kapuját, mely két korner árán kiszabadul a veszedelemtől. Rövid időre ismét a piros fehérek kerülnek fölénybe. Halftime 1 : O a B.T.C. javára.
    A második félidő képe egészen más, mint az első félidőé A B T C. csatársorának játékán a kimerültség jelei mutatkoznak s csak a védelem erélyes ellenállása és ébersége menti meg a piros-fehérek goalját a vesze­delemtől. A sárga-kékek óriás iramban támadnak s a sűrűn eső veszélyes goallövéseket Izsó, a B.T.C. goal­jában rég nem látott ügyességgel tartja. Az erős ostrom ellen a B T C. többször csak kornerek által tud menekülni. Az athléták 8, 14, 22 és 41 percz után rug­nak eredménytelen kornereket, mig a B T. C 28 percz után jut kornerhez A Torna-Club védelme önfeláldozó játékkal és nem egyszer nagy szerencsével védi goalját s képes a győzelmet az első félidőben elért goal révén magának biztosítani. A B. T. C csapatában Izsón kivül Kisfaludy remekelt. Önfeláldozó, elszánt és gyors játé­kával sokat használt e rokonszenves játékos csapatá­nak. Schaschek, ki a beteg Ott helyén játszott nagyobb játéktudással ugyan, de hasonlíthatlanul kevesebb agilitással. A csatársorban csak a két Blazsek volt jó; a támadásokat rendszerint ők vezették, addig, mig Bayer (M A. C.) fedezet és Veress II. hátvéd elszánt és gyors játékukkal a B. T. C. támadását fel nem tartóztatták A sárga-kék csatársorban Medgyessy remekelt Fitt és Riedl jó partnerei voltak, mig Vincze és Schöffer nem feleltek meg ezúttal a beléjük helyezett bizalomnak, Gabrovitz Emil (Postás T. S E.) kitűnő versenybíró volt.

    Sport-Világ 1904 november 6.