magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MUE 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 14:05
    M. U E.—Főv. T. C. 3: 3.

    Az újpesti pályán mérkőző ellenfelek igen sok figye­lemre méltó dolgot produkáltak s oly játékerősségét árultak el, melyet minden csapatnak komoly figyelmébe kell venni. A Fővárosi Torna-Club csatárai kiváló labda­technikájuk mellett támadásaiknak sokszor a kíméletlen­ségig menő vehemencziával, igen veszélyeztetik az ellenfél' kapuját s ugyancsak biztos hátvéd legyen, ki rohamukban feltartóztatja. Fedezetsoruk rendkívül agilis, hátvédjeik jó futók és biztos rugók.
    A Főv. T. C. kétségtelenül a legnagyobb haladást felmutató csapat, melynek azonban igen hagy hibája a fegyelmezetlenség s a csapat tagjai közötti veszekedés, ha egy-egy műrugás nem sikerül A Magyar Uszó- Egyesület az őszi befejező mérkőzéseknél rendszerint villámgyors támadással lepte meg ellenfelét, egy goal beadása után védekezett Az idén a folytonos támadás taktikáját követik. Utolsó mérkőzéseikben a második félidő vége felé mindig oly energiával támadott s tar­totta körülzárva az ellenfél kapuját, melyhez hasonlót eddig csak a Budapesti Torna-Clubnál láttunk. Óriási előnyére szolgál a csapatnak, hogy a múltban szinte hagyományos durvaságaival teljesen szakított s tisztán a labda megszerzésére és összjátékra fekteti a fősulyt. A második csapatok csak barátságos mérkőzést játszot­tak s az Úszók csak úgy barátságból beadtak 8 goalt.
    A match lefolyása ez volt:
    A pálya elég jó állapotban volt. Fővárosi T. C. rend­kívül heves iramban kezdi a matchet s bár az Úszók elismert jó védelme mindent megtesz kapuja érdekében, a rövid időközökben Roóz és Kaufmann által rúgott goalokat nem lehetett menteni Radóczy (M. U. E.) goalját állítólag of side miatt a biró nem ítéli meg. Half time 2:0 a Fővárosi T. C. javára
    A második félidőben a Fővárosiak csakhamar belövik a harmadik goalt, de aztán teljesen visszaestek. Az Úszók ügyes kombinácziói zavarba hozzák Főv T C. védelmét s Horváth, Bittner, majd Marosi lövése véd-hetetlen volt. A sárga-fehérek mind energikusabban tá­madnak, de a játék a kiegyenlítés után csakhamar véget ér. Biró Tolnay (M. A. F. C.) volt.

    Sport-Világ 1905 március 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 14:00
    Magyar Uszó-Egyesület 3 : 3 eldöntetlenül mér­kőzik a Fővárosi Torna Club-bal.

    Az újpesti pályán volt ez a játék. A Fővárosiak kezdetben nagy főlénynyei játszanak és három goalt érnek el, mig a M. U. E. egy goalját a biró of side miatt nem adja meg. Félidő 3:0 a fővárosiak javára. A második félidőben változik a helyzet; a M. U. E. kerül fölényben és kiegyenlítik mind a három goalt. Biró : Tolnay József (M. A. F. C.)

    Magyarország 1905 március 21.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 23:32
    MUE.—Főv.TC. 3 : 3

    Nem kis meglepetést keltett e két csapat szokatlan eredménye a nép­szigeti pályán s bár a gólarány ma­gában véve megfelel e két csapat erőviszonyának: mégis azt mutatja, hogy mindkét csapatnak gyengébb volt a védelme a támadásnál. A MUE. védelme nagyon meg­érezte Bienenstock utódjának, Van-Becknek távozását s bár a helyére került Pap biztató, fejlődésre képes erő,
    pusnak volt rossz napja. A MUE. csatársorában a három középső csatár vált ki ügyes összjátékával és lövőké­pességével, mig a FővTC.-nál Roóz elszánt és gyors já­téka érdemel külön említést; kár, hogy sokszor durva a játéka.
    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    MUE.(sárga-fehér): Holics —Pap, Csüdör—Chrappan, Péczely, Géber—Radóczi. Bittner, Kazár, Manossy, Horváth.
    Föv.TC.(lila-zöld): Bogács—Gulyás. Szentey—Rauch, Herschkovits, Bucsek-Schönfeld, Kaufmann, Roóz, Szednicsek, Weisz.
    A mérkőzést a FővTC. rendkívül heves iramban tartott támadása vezeti be, mely oly erős, hogy a sárga-fehér védelem alig jut lélegzethez s nem bírja megakadályozni azt, hogy Roóz és Kaufmann egy-egy gólt ne rúgjanak. Lassanként azonban felszabadul a MUE. csatársor is és Radóczi egy offside gólt is lő, amit azonban a biró nem ad meg. Félidő 2:0 a FővTC. javára. A második félidőben alaposan változik a helyzet. Az első félidőben diktált iramnak maga a FővTC. esik áldozatul s most már az ügyes összjátékkal dolgozó MUE. csatársor biztos játékkal kiegyenlít, de győzni nem tud. Tolnay József (MAFC.) erélyes biró volt.


    Nemzeti Sport 1905 március 26.