magyarfutball.hu

33 FC - MTK 1 : 11

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 21:20
    MTK.-33 FC. 11 :1

    A 33 FC. immár nem kerülheti el az első osztályból való kibukását. Hétről-hétre szenvedett nagy gólarányu vereségei éppenséggel nem alkalmasak arra, hogy a róla általában kedvezően hangzó rnyilvános kritikát sportszempontból igazolják. A csapat különösen a védelemben , sokkal gyöngébb, hogysem olyan nehéz küzdelemben, mint az I. osztályú bajnokság, megáll- hasson. A mérkőzésről álta­lában kevés megemlíteni valónk van. A MTK. végig teljes fölényben játszott, még akkor is, mikor a biró kiállította Bírót. A. lágymányosi pályán lefolyt mérkőzést Langfelder Ferenc (UTE.) biró vezette. két csapat a következő összeállításban játszott:
    MTK.\': Holics- Nagy, Csüdör—Bíró, Koltai, Szűcs-— Hoffer. Károly, Ellinger, Weisz, Holub: 33FC.: Schiller— Knausz, Szaffka— Kiss,; Kiss Gy. Banay—Cavoljac, Koch, Vanicsek, Schil­ler J., Cavoljac.

    Nemzeti Sport 1907 április 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 20:55
    Testgyakorlók—33. Football-Club 11:1.

    (Lágymányosi pálya.) Felázott talajon, állandó esőben mérkőzött a két csapat. M. T. K. a beteg Sebestyén helyett Hofferrel és középen Elemérrel szép és eredményes játékot produkált. A csapat­nak mind a tizenegy embere kitünően dolgozott és ha Károly bravúros szereplésének külön dicsére­tet juttatunk, teszszük ezt azért, hogy rátereljük válogató bizottságunk figyelmét, mert a jeles jobb-összekötő csatár ha a vasárnapihoz hasonló formá­ját májusig megtartja, a Bécsbe kiküldendő ma­gyar csapat egyik megbízható támasza lesz.
    A 33. F. C. tavaszi rossz szereplésébe beleját­szik a balszerencse is. A csapat állandóan klasszisán aluli hátvédekkel kénytelen játszani, mert hogy csatársora jó kvalitásokkal rendelkezik, bizonyítja az, hogy minden mérkőzésen goalt is ér el. Sajnál­nók, ha ez a szimpátikus csapat az őszre kimaradna
    I. osztályú csapataink sorából.
    A játékot M. T. K. heves támadása vezeti be és a kék-fehérek mindjárt az első öt perczben há­rom goalt rúgnak. A 33-asok középcsatárának messziről előre rúgott labdáját Holics a kezéből ki­ejti, mire Vanicsek a goalba továbbítja (8 p.). A Testgyakorlók azután állandóan fölényben játszanak és half time-ig újabb négy goalt juttatnak a 33. F. C. hálójába.
    Félidő 7:1.
    A második félidő javarészét tiz emberrel játszsza végig M. T. K., miután Langfelder Ferencz (U. T. E.) biró Bírót ujrakezdés után ajáték végéig kiállítja. M. T. K. tiz emberrel is jórészt offenzivában bírja tartani a játékot és ebben a 45 perczben ismét négy goallal terheli meg a 33-asok kapuját. Károly 5, Elemér 3 és Vida, Holub meg Szűcs 1—1 goalt rúgott.

    Az Újság 1907 április 16.