magyarfutball.hu

Budapesti AK - 33 FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 7. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:57
    B. A. K.—33 as F. C. 2 : 1.

    B. A. K. erélyes támadásai vezetik be a játékot, melyet a 10 emberrel játszó 33-asok imitt-amott viszonoznak is. A B. A. K. a 10-ik perczben éri el a vezető goalt Azután elég változatos játék folyna, melyet csak egyes játékosok szabálytalan és lovagiatlan durvaságai akasztanak meg. Hajós József (M. T K ) biró sípjának elég dolga is akadt, sőt egynéhány magán uralkodni nem tudó játékost ki kellett állítania. A B. A. K. a 31-ik perczban Grosz révén éri el a második goalját. Szünet után a 33-asok is megemberelik magukat és fölényes játékot produkálnak, de csak rövid ideig, mert az elég sebes iramban kifáradva, összeesnek. A 33-asok kapusa sokat és jól ment. A 33 asok egy javukra meg­ítélt 11-est goallá értékesítenek. A játék utolsó perczeiben a B. A K. is összeszedi minden erejét, hogy táma­dásait eredményessé tegye, ami azonban nem sikerül nekik. Végeredmény : 2 : 1.

    Sport-Világ 1906 október 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:55
    BAK.—33FC. 2 : 1.

    A két I. osztályú csapat az Amerikai-uti pályán játszotta bajnoki mérkőzését, me­lyet jól megérdemelt győzelemmel a BAK. csapata nyert meg. A BAK. csapatában uj erők szere­peltek, kik lelkes játékukkal segítették reparálni azon nagy­arányú vereségeket, melyeket sokszor nem érdemelt meg. A mérkőzésen a két csapat egyenrangú ellenfélnek bizonyult, egyénileg a „33FC.“ jobb játékosokkal rendelkezik, de a lel­kesedés inkább a BAK. játékosain volt észlelhető.
    A csapatok a következő összeállításban játszottak:
    BAK.Kormos—Rác, Weisz, Halász, Gerő—Ligeti, Rudas,Grosz, Weidlinger, Müller.
    33FC.Schiller—Banai, Szabó, Hampl, Kiss—Székány,Forstinger, Koch, Vanicsek, Weis, Cavoljak.
    A mérkőzés lefolyása a következő volt. A kezdésnél BAK. uralja a helyzetet, de a veszedelmes támadásokat a kapuvédő teszi ártalmatlanná. A 10. percben a BAK. támadását siker koro­názza. Oldal—Fischer előretörnek és az előbbi éles lövéssel szerzi csapatának a vezetőgólt. A 33FC. támadása is lendületbe jön és kornert érnek el, de nem jár eredménynye1. A 3. percben Grosz újabb gólt lő a csapatának. Félidő 2 : 0 BAK. javára. A második félidő változatos, mindkét kaput gyakori veszedelem fenyegeti.33FC. kornerei nem sikerülnek. 17. percben Kormos kapus sza­bálytalanul akadályozza Koch N.-t s a biró büntetőrugást ítél,melyből 33FC. szerzi meg gólját. A játék vége felé elfajul. Oldal és Weisz kölcsönös szabálytalansága miatt a biró mindkettőt ki­állítja. A játék végéig BAK. még 6 kornert rúg, melyekből gól nem esett. Biró Hajós József (MTK.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 október 7.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:49
    Budapesti Atlétikai Klub győz 2 : 1 a 33 Football- Club ellen.

    (Amerikai-uti pálya.) 33 F. C. természetesen tiz emberrel kezd és azonnal erősen támad, de eredmény nélkül, viszont a B. A. K. mindjárt első lerohanásával Oldal révén goalt ér el (10 p.), melyet Grosz a 31-ik perczben kettőre szaporít.
    Félidő 2 : 0 B. A. K. javára.
    Szünet után eleinte a 33-asok vannak fölény­ben, majd fáradtan visszaesnek. A játék mindkét részről erősen durvul, úgy hogy Hajós József (M.T. K.) biró több játékost kiállítani kénytelen. A játék utolsó perczeiben Schiller, a 33-asok kapuvédje sokat és szépen ment. A 33 F. C. egyetlen goalja tizenegyesből eredt.

    Az Újság 1906 október 1.