magyarfutball.hu

MTK - Törekvés SE 4 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.03, 21:16
    Magyar Testgyakorlók Köre — Törekvés S. E. 4 : 1.

    Az angol mérkőzést megelőzőleg a nézők ezrei előttfolyt le a fenti egyesületek bajnoki mérkőzése, a melyből az M. T. K. került ki győztesen. A Testgyakorlóknak Csüdört nélkülözni kellett, a mi azonban mitsem vont le a csapat játéktudásából és erejéből. A védelem Révész-szél az élén szinte felülmulta önmagát. A fedezetsor kiválót produkált és a csatársor erélyes támogatásával nagyban mozdította elő a győzelmet. A csatársor igen agilisén játszott, de különösen a két szélső veszélyeztette az ellen kapuját szép és gyors lerohanásával. A Törekvés csapatában szép munkát végzett a kapus, a fedezetsor, de különösen a csatársor baloldala, mig a hátvédek bizony­talan játékukkal igen megszaporitották a kapuvéd mun­káját.
    A mérkőzés, az első husz percztól eltekintve, amikor rendszertelenül, minden tartalom nélküli játék folyt, elég érdekes és változatos volt, a mit az első félidő eldöntetlen eredménye is mutat. A második félidőben a M. X. K. nagy fölényben volt.
    4 órakor kezd M. T. K. gyönge szél ellen. Vida lefut, de lövését Dürr védi. Majd a Törekvés Takács és Kiss révén jut veszélyes támadáshoz. Ezután egy ideig a játék nagyon változatos, hol az M. T. K., hpl a Törekvés kerül offenzivába. Ezt követi a Törekvés huzamosabb támadása, a mikor is Szedlák és Takács éles lövése ad dolgot Dominak. Révész hatalmas rugása viszont a kék­fehéreknek nyújt kedvező alkalmat a támadásra, de Holics a goal mellé lő. Majd a Törekvés jobbszárnya (László és Nyilas) vezet szép támadást. A félidőt M. T. K. támadása fejezi be.
    Helycsere után az M. T. K. támad. Hol a jobb, hol a balszélső vezet erélyes támadásokat. Végre Károly kicselezi a védelmet, de elgáncsolják és a megítélt büntetőrugásból megszerzi a vezető goalt. (4 percz.) Törekvés majd ismét az M. T. K. kerül offenzivába és Károly le-rohanása révén kornerhez jutnak. Bányai gyönyörű kornerét Dürr védi, de Károly a goalba juttatja. (10 p.)Ezt csakhamar követi Bányai ismételt kornere, melyet Szántó fejel a kapuba. (12. p.) 3 : 0. A Törekvés erre eré­lyesebb támadást vezet és Nyilas beadását Takács éles lövéssel goallá értékesíti. (13. p.) Kezdés után ujra M.T. K. uralja a helyzetet. Károly lefutása kornert eredmé­nyez, a melyet Takács kézzel véd. A tizenegyest azonban Dür kivédte. (17. p.) Törekvés ujból támad. Biró handset vétvén, T. S. E. szabadrugáshoz jut, de Révész, Takács éles lövését szépen védi. Szántó és Holics lerohanása kornert, majd pedig goalt eredményez. (30. p.) A 40-ik perczbe a biró Takácsot ismételt gáncsai miatt kiállítja.
    Schubert M. Ferencz (M. U. E.) birói tisztét igen jól töltötte be.

    Az Újság 1908 nájus 26.