magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti AK 4 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.01, 18:36
    Törekvés S. E. — Budapesti Atlétikai Klub 4 : 3.

    (Hölgy utczai pálya.) Elejétől végig érdekfeszitő, izgalmas lefolyásu mérkőzés, a melyben mindkét csapat tudásának legjavát nyujtotta. A játék kimenetele az utolsó pillanatig kétes volt, mert a küzdelem rendkívül váltózatos volt és mindkét csapat csatársorának erőteljes akcziói az érdeklődést mindkégig lekötve tartották.
    Az elő félidőben jórészt a B. A. K. van fölényben, mert Törekvésnek a széllel kedvezőtlen oldal jut. Mégis az első labdát Szedlár által irányítva Nagynak, a B. A. K.kapuvédjenek kell mentenie, a kinek csakhamar Lsázló shotjával is akad munkája. Törekvés két szabadrugása után a B. A. K. támad, de Hauswald sikerrel lép közbe.Törekvés erélyes támadását Mülender akasztja meg. Rudas éles labdáját Dürr védi. A B. A. K. két eredmény­telen kornere után Takács vezet támadást, a melyet Grünwald szerel le. B. A. K. ujabb kornere után Ligeti magas shotját Dürr menti. B. A. K. állandó fölény köz­ben ismét kornert rúg, de Szednicsek és Hauswald sikerrel véd. B. A. K. szabadrugását Dürr fogja el (32 p.). A 38-ik perczben B. A. K. ismét kornerhez jut, majd Rudas süvítő ladbáját Dürr bravurosan menti. B. A. K. ujabb kornere Gálos révén végre a kék-feketők vezető goalját eredmé­nyezi (40 p.). A hátralevő időben Dürrt még Rudas fejjel továbbított labdája foglalkoztatja.
    Félidő 1 : 0 B. A. K. javára.
    B. A. K. azonnal erősen támad, Gross lerohan és leadott labdáját Gálos védhetlenül a bal sarokba továb­bítja (1 p.). 2:0. Erre Törekvés kerül offenzivába, két egymásutáni kornert rug és a másodikból Szednicsek T. S. E. első goalját lövi (5 p.). 2:1. Törekvés erélyesen támad és Nyilas süvítő lövéssel kiegyenlít (8 p.). Erre a B. A. K. nyomul fel és Dürr hibájából Gálos ismét megszerzi a vezetést (9 p.). Ismét Törekvés kerül frontba, kornert rug, majd éles lövése hajszálnyira a goal mellett süvít el. T. S. E. kornere után (14 p.) a B. A. K. nyo­mul fel, de Dürr sikeresen ment. Egy ideig változatosan folynak a támadások, de a Törekvés az utolsó negyed­órában döntő fölénybe jut. T. S. E. kornere után (32 p.)Hauswald erős, hosszu shotja B. A. K. goalfájáról pattan vissza, majd Rudas vezet támadást, melyet Hauswald akaszt meg. A 3S-ik perczben Nyilas süvítő lövése Müller lábáról a B. A. K. hálójába repül. 3 : 3. Majd Szednicsek szalad le a labdával, Nyilasihoz tolja, a ki a Törekvés győztes goalját rugja (.39 p.). A hátralevő perczekben Törekvés támad.
    Schubert M. Ferencz (U. T. E.) jól bíráskodott.

    Az Újság 1908 április 28.