magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 2 : 5 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 22:56
    Budapesti Torna-Club — Magyar Athletikai Club 5 : 2.

    (Margitszigeti pálya.) Mintegy1 ezer ember volt a szigeti sporttelepen, egyrészt arra lévén kiváncsi, vajjon a M. A. C. magas formájáról elterjedt hírek megfelelnek-e tényleg a valóságnak, másrészt pedig a B. T. C. erős ellenállását várva, gyönyörködni az érdekesnek ígérkező matchben. A közönség elég jól számított. A M. A. C.-ot legutóbb elért szenzácziós eredményei után sokan verhe­tetlennek hitték és bizony alig akadt egy-két ember, a ki a Torna-Club győzelmét nyíltan merte volna han­goztatni, hiszen alig két hét előtt a két csapat tréning­mérkőzése a piros-fehérek súlyos vereségével végződött. A B. T. C., úgy látszik, talán éppen a várható vereség ha­tása alatt eleinte elfogultan játszott, de a második fél­időben, a mikor ellenfele a folytonos támadások miatt már kifáradt, tüzes támadásokba fogott, csatárai legjobb napjaikra emlékeztető stílusban vezették a veszélyesebbnél-veszélyesebb támadásokat, a mi aztán az elért goalok-ban is kifejezésre jutott. Az atléták a játék első felében magas klasszisu játékot produkáltak, támadósoruk az óriási sárban is a legnagyobb biztonsággal mozgott és igen szép összjátékot fejtett ki, fedezetsora Hildebranddal az élén a csapat gerincze volt, de a két hátvéd már akkor is oly gyengén játszott, hogy csak Sipos brilliáns védésén mult a B. T. C. támadásainak eredménytelensége. A má­sodik félidőben a M. A. C. nagy meglepetésre kifulladt és Hildebrand kiállítása után egészen visszaesett.
    A győztes csapatban Bihary, Szendrő, Mészáros és Levák, a M. A. C.-ban az említetteken kívül Krempels és Medgyessy váltak ki.
    Külön fejezetben kell megemlékeznünk a vissza­taszító durvaságról, a melyek az egész mérkőzést élvez­hetetlenné tették és a melyeknek hősei a B. T. C. részéről Sárközy, Szendrő és Kézsmárky, a M. A. C. részéről pedig Boronkay, Hildebrand és Fodor voltak.
    A matchet vezető biró, Reichard Ottó (M. A. F. C.)sok jóakarattal bíráskodott, de mikor látta, hogy figyel­meztetései kárbavesznek, — igen helyesen — a legszigo­rúbb büntetést, a játékos-kiállítást is igénybevette.
    A B. T. C. dresszesek késése miatt 3 óra 28 perczkor kezdődik a játék. A piros-fehérek rögtön támadólag lépnek fel és Mészáros remek czentere már az első percz­ben veszélybe hozza a M. A. C. kapuját, de Sipos Dobó közeli lövését hagy bravúrral menti. Már a másik pilla­natban az atléták vannak frontban és Feketeházy csavart lövése a M. A. C. első goalját eredményezi (2 1/2 p.). A Torna-Clubot a váratlan eredmény lehangolja, úgy hogy perczekig nem tud térfeléről kiszabadulni, s csak egy-egy lerohanással közelíti meg ellenfele kapuját, Sipos azon­ban mindig idejében lép közbe. A M. Ä. C. offenzivája vagy félóráig tart, a mikor végre a B. T. C. is összeszedi magát és Rákóczi—Mészáros több igen veszélyes roha­mot vezet, de a legtisztább goalhelyzeteket sem tudják kihasználni. A most már váltakozó támadások által a mezőny kissé széjjelszóródik, a mit a M. A. C. kihasználva,Kelemen lefutása és Feketeházy lövése révén a második goalhoz jut (41. p.). A B. T. C.-nek az utolsó perczben vezetett támadása a félidő egyetlen kornerét eredményezi.
    Félidő 2 : 0 a M. A. C. javára.
    A második félidőben a játék képe megváltozik.A M. A. C., mintha teljesen összeroppant volna, nem képes ellenfele tüzes támadásait feltartóztatni, Mészáros lefut, czenterez, de Rákóczi öt méterrel a kapu előtt addig této­vázik, a mig Boronkay elgáncsolja; a tizenegyest hosszas tanakodás után Simon guritja a kapu mellé. Ismét Rákóczi kap üres kapu előtt labdát, de lövése messzire elkerülia M. A. C. hálóját. Végre nagynehezen Mészárosnak off-side állásból való lefutása és lövése révén a B. T. C. is megszerzi első goalját (9. p.). A M. A. C. kapkodva vé­dekezik, s a piros-fehérek támadásait állandó gáncsokkal próbálja feltartóztatni. Hildebrand durván megrugja Dobót, a mit a B. T. C. részéről Szendrő siet egyensúlyozni,mire a biró mindkettőjüket kiállítja. A M. A. C. Hildebrand kiállásával még jobban összeesik, mig a Torna-Clubban Kőszegi elég jól pótolja Szendrőt. A 20-ik perczben Rákóczi,senki által nem akadályoztatva, miután már előzőleg Simon és Dobó is élesen kapufára lőnek, védhetetlen goalt rúg. 2:2. A játék mindjobban eldurvul és miköz­ben Rákóczi a vezető goalt is megszerzi csapatának, a biró az egymással összecsapó Abaffyt és Kézsmárkyt is kiállítja (32. p.). Majd Simon is megsérül, de azért tovább játszik és a 35-ik perczben a negyedik goalt rúgja, mig három perczczel a match vége előtt Lévák lefut és bár két oldalról is gáncsolják, kiszökik és ötre szapo­rítja csapata goaljainak számát.

    Az újság 1910 február15.