magyarfutball.hu

MTK - Nemzeti SC 4 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 15:59
    Csapatok: MTK. Domi—Nagy, Révész—Biró, Károly,Kürschner—Sebestyén, Tauszig, Kertész I és II., Szántó.NSC. Burián—Feldmann, Konyaurek—Rejtő, Hera, Palóc—Romet, Hlavay, Menich, Faragó, Tóth. Biró: Izsó László.

    Nemzeti Sport 1909 november 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 13:05
    M. T. K.—Nemzeti S. C. 4:2.

    (Millenáris 'pálya.) A bajnokságban veretlen N. S. C. ma szenvedte első vereségét. A kitűnő formában levő M. T. K, akasztotta meg diadalutjában, a mely igen heves és fair lefolyású küzdelem után biztos győzelmet aratott a jó kvalitású nemzetiek ellen.
    Pedig a Nemzeti S. C. ma is veszélyes ellenfélnek bizonyult; az első félórában élénken, sokat támadott és a második félidőben is tiz perczig komolyan veszélyez­tette M. T. K. hálóját.
    A Testgyakorlók főként a csatársor mai feltűnő goalképes játékának köszönhetik értékes győzelmüket. A fedezetsor újra kiváló munkát végzett, a csatársor kimagaslóan legjobb embere pedig Taussig volt. A N. S. C.-nál Kanyaurek, Feldmann és Faragó játéka érdemel dicséretet.
    Az első félórában az N. S. C. volt jórészt offenzivában, lövéseik azonban sorra czélt tévesztenek. Majd M. T. K. nyomul fel és Taussig a 30. perczben Kertész I. beadásából gyönyörű goalt lő. Két perczre rá Taussig szép egyéni játék után Burián hibájából a második goalhoz juttatja csapatát. A hátralevő időben is állandó védeke­zésre szorul N. S. C. Félidő 2: 0.
    A második félidőt az M. T. K. támadása nyitja meg és Kertész I. lövése, a melyet Burián védhetett volna, meghozza M. T. K. harmadik goalját (7. p.). Rometh támadását Kürschner kornerre menti (9. p.). Az M. T. K. hálója előtti kavarodás közben Révész kézzel érinti a labdát és a megítélt tizenegyest Hlavay goallá értékesiti (16. p.). Rometh támadása két egymásutáni kornert ered­ményez (24. p.). Hlavay támadásából Révész ismételten kézzel érinti a labdát s a megítélt tizenegyest Hlavay rendeltetési helyéro juttatja (33. p.). Menich kitűnő helyzetből Domonkosnak rúgja a labdát. Sebestyén beadásából Szántó rúgja a mérkőzés utolsó goalját (39. p.). A hátralevő időben M. T. K. támad. Biró Izsó László (B. T. C.).

    Az Újság 109 november 2.