magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 12:12
    B. T. C.—M. A. C. 2:1.

    (Millenáris pálya.) A tavaszszal még a szezón egyik legszenzácziósabb bajnoki mérkőzése volt a B. T. C.— M. A. C. közti és ma a két csapat hozzátartozóin kivül alig 4-500 főnyi közönség érdeklődik a küzdelem sorsa iránt. A B. T. C. és a M. A. C. nem -kasszadarab« többé, ma más csapatok sikerei iránt érdeklődik a publikum és feledve egyelőre a piros-fehérek és a sárga-kékek minden eddigi fényes eredménye. Azonban mint mondottuk, csak egyelőre, a mig ismét a
    B. T. C. vagy a M. A. C. lesz a sors kegyeltje, a szerint, hogy melyik múlja majd felül a most frontban lévő csapatokat.
    A mérkőzés a várakozásnak megfelelően unalmas lefolyású és meglehetősen alacsony nívójú volt. Izgalomra semmi alkalom ; a támadások finishei nem érdekfeszitőek, mint inkább ügyefogyottak, tehát mosolyra, kaczagásra, no meg néha káromkodásra késztetnek. Kit is dicsérjünk, melyik kvalitását a két csapatnak emeljük ki ? Zavarban vagyunk, mert dicsérő jelzőt ennek a. matchnek a közre­működői bizony nagyon keveset érdemelnek. Még Kézsmárky, a válogatott sem, a ki hogy tulajdonképpen mennyire félreismert football-tehetség, csak ezen a mér­kőzésen tűnt ki. Mint a B. T. C. minden matchén, ezúttal is Simon volt a csapat legjobb embere, megerősödött a fedezetsor az agilis Kőszegi visszaállításával, úgyszintén a csatársor Mészárossal, a ki ismét a balszélre került, habár ma a jól összejátszó jobboldal (Levák-—Dobó) sokkal veszedelmesebbnek bizonyult.
    A M. A. C. összmunkáján erősen meglátszik a training-hiány. A csatársornak összjátékra törekvő kombinácziói kapkodóak, a két összekötő rendkívül bizonytalan és főképpen hiányzik a támadások lelke : Borbás, a ki — akárhányszor bebizonyította — csatársorokat tesz goalkópessé. A fedezetsor hamar kidőlt és ez is döntötte el a játékot a piros-fehérek javára. A csapat két legjobb embere Sipos és Kelemen volt.
    Kezdés után jórészt középen hullámzk a játék; a M. A. C. goalját Mészáros czentere veszélyezteti, a B. T. C. hálóját pedig Feketeházy szép beadása, a melyet Bihari fog el. Mészáros újabb támadását Fodor gáncscsal akasztja meg és a Simon által ügyesen irányított szabad­rúgást Sipos kénytelen menteni. Erre a M. A. C. csatár­sora nyomul fel a balszélső révén, a ki Onodyhoz, ez Kelemenhez juttatja a labdát, a ki kapásból lapos lövéssel védhetetlenül a B. T. C. goaljába továbbítja (13. p.). Fodor és Major gáncsai újabb szabadrúgásokhoz juttatják B. T. C-ét, a mely ismét Mészáros révén támad, czenterezett labdáját azonban Dobó kedvező helyzetből a goaltól jobbra plaszirozza. A piros-fehérek eredménytelen komere után (31. p.) ismét szabadrúgás hozza veszélybe M. A. C. hálóját, a melyet Sipos goaljából kirohanva véd, de még vissza sem ért a kapujába, már ismét magas ívben a kapu irányába repül a labda, azonban Oláh remek fejessel ment. Újabb szabadrúgás után B. T. C. erősen ostromolja a sárga-kékek goalját, a mely azonban némi szerencsével is végre kiszabadul.
    Félidő 1:0 a M. A. C. javára.
    Szünet után a B. T. C. erősen támad és tizenkét percz folyamán öt kornert rug, a melyek közül a másodikat Sipos mesésen védi. De nem késik sokáig a kiegyenlítés sem, mert Mészáros süvitő lövését Sipos ugyan bravúrosan fogja, de oly közelre a mezőnybe dobja, hogy a berohanó Dobó védhetetlenül a bal sarokba plaszirozza (14. p.). Szendrő miatt szabadrúgáshoz jut a M. A. C., a melyet B. T. C. sarokrúgás árán tart fel (17. p.). A következő perczben már a piros-fehérek javára ítél szabadrúgást a biró és a Mészáros által szépen továbbított labdát — miközben Sipos azt elfogni készül — Simon a goalba fejeli. Ujrafelállás után a M. A. C. csatársora ügyes kombináczióju támadást vezet, a mely kornert eredményez (20. p.). A hátralevő időben jórészt a piros-fehérek vannak fölényben, Sipos azonban néhányszor biztosan ment. A 40. perczben a M. A. C. kedvező esélyhez jut Onody révén, a ki B. T. C. védelméből kifutva, rendkívül ked­vező helyzetből a goal felé rohan, mikor B. T. C. védelme elgáncsolja, a mit azonban a biró megtorlatlanul hagy, holott tizenegyest kellett volna diktálnia. Még Simon rohan le egyedül a fél pályán, de az utolsó pillanatban lekapcsolják, mire a mérkőzés véget is ér, a biró azonban minden ok nélkül hét perczczel meghosszabbítja a játékot.
    Horváth János (N. S. C.) tájékozatlanul, naivan, a mellett éppen nem pártatlanul bíráskodott.

    Az Újság 1909 november 16.