magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - Törekvés SE 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 19:06
    Törekvés — B. A. K. 3 : 2.

    (Üllói-uti pálya.) A Törekvés Sport-Egylet szimpa­tikus csapata jól megérdemelt győzelmet aratott a for­májában mindinkább hanyatló B. A. K. ellne. A munkáscsapat kiváló játékot produkált és ha csatársorában csak még egy Wolenszkyhez hasonló goalképességü játékos van, fölényes győzelmet arathatott volna. A goalarány különben eléggé hü kifejezője az ellenfelek jelenlegi erő­viszonyának, mert ha a Törekvés együttese jobb is, a B. A. K. egyénileg képvisel nagyobb klasszist.
    A győztes csapatban Dürr kapuvéd, Boti balszélső és Wolenszky középcsatár voltak a legjobbak, mig a B. A. IC.-ban Szury, Gross József, különösen pedig Gold­stein, a fáradhatatlan jobbszélső váltak ki.
    B. A. K. játszik széllel hátban és rögtön erÓ3 táma­dásokat vezet, de Gross és Goldstein precziz beadásait Oswald, illetve Salamon kedvező helyzetben elhibázzák. Törekvés is offenzivába jut, egyik támadása már goallal is kecsegtet, Wolenszky fejese azonban a goalját üresen hagyó György feje felett hajszálnyira a kapufa mellett gurul el, két labda pedig biztos goalhelyzetben a kapu­fának vágódik. Közben a B. A. K. három kornert ér el. (A játékot a 25-ik perezben a hirtelen megeredt jégeső miatt negyedórára félbeszakítják.) A 30-ik perczben szerzi meg a B. A. K. a vezető goalt Gross lefutásából, az üresen hagyott Gállos helyezett lövése révén. Két percz múlva a B. A. K.-nak a második goal elérésére nyílik alkalma, Goldstein beadását azonban hárman is elhibázzák. A Törekvés ellentámadása sikerrel jár, mert Bőti beadásá­ból Wolenszky remek goalt lő (37. p.).
    Félidő 1:1.
    Szünet nélkül folytatják a csapatok a játékot. Törekvés már az első perezben goalt rug, a jobbszélső beadását ugyanis György kiejti kezéből, mire Ürögdi a labdát a hálóba juttatja. Tiz perczozel később ismét a B. A. K. kapujában a labda ; a harmadik goal újra Wo­lenszky érdeme. Azután többnyire a B. A. K. a támadó fél, mig a Törekvés a B. A. K. kapu előtt teremtett helyzete­ket inkább csak a kék-feketék védelme könnyelmű játé­kának köszönheti. Egy alkalommal Károly áttöri a Tö­rekvés védelmét, de a büntetőterületen belül elgáncsolják, a biró figyelmét azonban az inczidens elkerüli. A 33-ík perezben Szentey veszélyes beugrásáért tizenegyest Ítél a biró, a mit Károly goallá értékesít. A B. A. K. nagy fölénye négy kornerben nyilvánul, de a kiegyenlítést a Törekvés kitünően működő védelme megakadályozza. Biró : Izsó László.

    Az Újság 1911 május 26.