magyarfutball.hu

MTK - Nemzeti SC 0 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 3.600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.12, 22:33
    M. T. K.—N. S. C. 0:0.

    A Testgyakorlók ismét Nagy Ferencz és Szántó nélkül játszottak, mig a Nemzeti Sport-Club legjobb játékosát, Feldmannt nélkülözte. Az egész szez(va.mán gyengén szerepelt M. T. K. ma is csak legjobb bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy goalképtelen_csatársorral, álljon bár mögötte bármily jó védelem, nem lehet érvényesülni. A Nemzetiek, tudatában a mérkőzés való fontosságának, nagy lelkesedéssel játszottak balszerencséjükön múlt, hogy értékes győzelmet nem arattak a formába jönni semmiképpen sem tudó kék-fehérek ellen.
    A mérkőzés realitását egy meglehetősen kínos inczidens befolyásolta, illetve a M. T. K.-t a második félidőben, a mikor pedig különben is a szélellenes oldalon játszott, hátrányosan meghandicapelte. Az első félidő utáni szünetben ugyanis a Testgyakorlók két játékosa között valami nézeteltérés támadt, minek következtében az inczidens egyik szereplője, Farkas, minden rábeszélés daczára vonakodott a második félidőben játszani s a M. T. K. szünet után végig csak tíz emberrel játszott.
    Az M. T. K.-ban ismét igen jó volt a Biró—Kürschnner—Kertész Ill.-triász, továbbá Révész, agilisan,eredménytelenül játszott Taussig és kiválóan védett Domonkos. A Nagyot helyettesítő Sebestyén II. az elsőidőben igen jól dolgozott. A Nemzetiek legjobb embere Burián, Hlavay és Tóth voltak.
    Teljes háromnegyedórai késéssel kezdik a mérkőzést és bár az M. T. K. a szél által támogatva játszik, mégis inkább a Nemzetieket látjuk frontban, de részint Domonkos nagyszerű védése, másrészt az N. S. C. belső csatárainak gyenge lövései folytán nincs eredmény. Majd M. T. K. is lendületbe jön, de Burián remek rávetessel, többször sikerrel lép közbe.
    A második félidőben Bányai a jobbszélről átmegy a másik oldalra, de még labdához sem igen jut. A játék csaknem állandóan M. T. K. térfelében folyik és a kék­fehérek csak nagy ritkán veszélyeztetik ellenfelük kapu­ját, többnyire a részükre megítélt szabadrúgásokkal. A félidő vége felé N. S. C. vehemencziával támad, de Tóth éles labdái két ízben is a kapufáról pattannak vissza.Az utolsó perczekben M. T. K. vezet néhány veszélyestámadást.
    •író: Fehéry Ákos.

    Az Újság 1911 április 16.