magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Nemzeti SC 3 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 23:31
    T. T. C.—N. 8. C. 3:2.

    (Millenáris pálya.)A mérkőzés túlnyomó részében a Nemzeti Sport-Club volt fölényben, mégis az óvatosan játszó Terézvárosi T. C. szerezte meg a győzelmet, a mely egyéni lerohanásokkal három védhetetlen goalt szerzett. A T. T. C. védelmének Hegyi a legjobb embere; csatárai egyenként kitűnőek, de összjátékuk nincsen. Taktikája is még a régi a csapatnak, mert mihelyt goalt ér el, valamennyien — Malyt, a kitűnő jobbszélsőt ki­véve — a védelembe vonulnak.
    Az N. S. C. az egész mérkőzés foyamán lanyhán, lélek nélkül játszott; csak az utolsó negyedórában mutat­kozott igazán akcziókápesnek, a mikor ellenfelét teljesen visszaszorította. A csapatot különben is alaposan meg- handicapelte, hogy — az első húsz perozet kivéve — mindvégig csak tíz emberrel játszott. Egyénileg csab Tóth kiváló játéka tűnt ki.
    A mérkőzést az N. S. C. támadása vezeti be, a hato­dik perczben azonban a T. T. C. balösszekötője, Fekete lefut és goalt rug. N. S. C. tovább támad, goalt azonban ismét csak a T. T. C. ér el Weisz Antal révén (19. p.). A következő perczben a biró Tanyait kiállítja, annak daczára ismét csak a nemzetieket látjuk a half time-ig offenzivában.
    Félidő 2:0.
    A második félidő első huszonöt perczében az N. S. C. teljesen visszaszorítja ellenfelét. Végre Malyhoz kerül a labda, a ki fél pályán lefutva, a harmadik goalt rúgja (26. p.). Az N. S. C. is goalt ér el végre Tóth révén (31. p.). Az utolsóelőtti perczben a fáradt T. T. C. véde­lem handset vét és a megítélt tizenegyest Hlavay goallá értékesíti. Biró: Schaár Izidor

    Az Újság 1911 április 11.