magyarfutball.hu

Nemzeti SC - 33 FC 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 19:48
    Nemzeti Sport Klub—33-as Futball Klub 0:0.

    Népszigeti versenypálya. Alig 300 főből álló közön­ség jelenlétében folyt le a két régi rivális találko­zása. Mind a két csapat átérezte a mérkőzés fontos­ságát és a lelkesedés mellett kellő óvatossággal is küzdött. Mind a két részről a védelem produkált el­ismerésre méltóbb munkát. A N S. K. csapatában Feldmann és a középsőfedezet, Hlavay, a 33-asoknál pedig Zsák és Biró László játéka érdemel megemlitést. A csatázósor úgy az egyik, mint a másik csapatnál csak a mezőnyben mutatott szép játékot, a 33-asoknál több volt a kombináció, mig a N. S. K. inkább Tóth és Rometh egyéni játéka révén támadott.A kapu előtt azonban mind a két csapat csatázói nyugtalanul, kapkodva játszottak, úgy hogy Tóth és Kovács, szép lövésén kivül, másrészt a Székány Géza helyén játszó Székány Sándor és Horváth néhány le­futásán kivül alig volt komolyabb veszedelemben az egyik vagy a másik kapu. Biró: Sár Izidor volt.

    Budapesti Hírlap 1911 március 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 18:48
    N.S.C. — »33« F. C. 0: 0.

    (Népszigeti pálya.) A két legújabb elsóosztályucsapat, miután a kiesés veszedelme fenyegeti, rendkívül óvatosan játszott. Mindkét csapat inkább a védelemre helyezte a fősulyt, tehát keveset koczkáztatott s így nem csoda, hogy a match eldöntetlenül végződött, a mi vég­eredményben talán mind a két csapatot kielégíti, hiszen igy egy-egy ponttal előbbre jutottak a tízhez. A mérkőzés nagyobb részében az N. S. C. uralta a helyzetet és csak balszerencséjén múlott, bogy a győzelmet magához ragadni nem tudta. A nemzetiek (Feldmann és Hlavay a védelemben, Tóth és Rometh a csatársorban) nagystílü játékot mutattak. Faragó és Molnár helyén tartalékok játszottak. A »33«-ásokból Bosnyákovics, Weisz F. és Székány II. hiányzott (utóbbit a második csapatban játszatták). A »33« F. C. csapatából Zsák, Biró, Szeiner és a csatárok közül Horváth tűnt ld.
    Az első félidőben az ellenfelek egyenrangúaknak mutatkoztak. Burián néhány szép lövést ügyesen hárí­tott, mig Tóth számos lövése közül egy biztosnak látszó goal a kapufáról pattant vissza.
    A második félidőben jórészt az N. S. C. volt fölény­ben, de balszerencse üldözte. Kovács egy lövése például két méterről is czélt tévesztett. Kornerarány 14 : 2 az N.'.S. C. javára. A fair játékot Schaar (M. T. K.) igen jólvezette.

    Az Újság 1911 március 21.