magyarfutball.hu

MTK - Törekvés SE 3 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 22:06 (szerk.: 2021.07.11, 12:29)
    M. T. K.—Törekvés 3:3

    (Üllői-uti pálya.) Az őszi szezonban még bajnokaspiráns M. T. K. tegnapi eldöntetlen eredménye után elvesztette minden esélyét a bajnokság megnyerésére, pedig a csapat határozottan jó formában van. Az első félidőben fölényesen játszva már 3 : 0 arányban vezetett, a mikor a második félidő közepe táján Révész, a ki addig a mezőny legjobb embere volt, egy gáncsot megboszulandó, olyan erőszakos és visszataszító durvaságra ragadtatta magát, hogy a bíró azonnal kiállította. Attól kezdve az M. T. K. csapatában teljesen megbomlott a rend és a Törekvés nemcsak hogy kiegyenlítetett, de kevés híja volt, hogy a győzelmet is magához nem ragadta.

    Az M. T. K.-ban ismét a fedezetsor volt elsőrangú. A csatársor, az első félidőben, meglepően goalképes játé­kot mutatott és a közvetlen védelem is, Révészszel az élen, brilliáns volt.
    A Törekvésnél feltétlenül dicséretet érdemel az energia ; a már elvesztettnek hitt mérkőzést bámulatos lelkesedéssel és erővel játszotta végig. Legjobb embere Takáts volt. A védelem kifogástalanul dolgozott, a csatár­sor azonban csak Révész kiállítása után lett akczióképes.

    Az első félidő harmadik perczében rúgja Szántó Bíró beadásából az M. T. K. első goalját. A Testgyakorlók állandóan offenzivában vannak és a Törekvés csak nagy­ritkán bir a félvonalon átjutni. A 18-ik perczben a Ker­tész II. helyett játszó Taussig látszólag lesből a második goalt rúgja. Két eredménytelen korner után Farkas háromra szaporítja a kék-fehérek goaljait (25. p,). Az M. T. K. azontúl is könnyen játszik, míg a félidő utolsóelőtti perceiben a Törekvés kornerrel veszélyeztet.

    Félidő 3: 0.

    A második félidőben alaposan megváltozik a játék képe. A Törekvés vehemensen támad és a hetedik perczben kornert ér el, majd abból kifolyólag tizenegyest, a melyet Wolenszky goallá értékesít (8. p.). A 22-ik percz­ben Révészt, a ki Nyilast gáncsolja, a bíró kiállítja. Három perczczel későbben Wolenszky kiszökik és goalt rúg. A Törekvés a sikeren felbuzdulva még erősebben támad és a meggyengült M. T. K. védelem hibájából Wolenszky a harmadik és a kiegyenlítő goalt lövi (33. p.), Az M. T. K. most egyéni támadásokkal próbálkozik, de sikertelenül. A mérkőzés végén a Törekvés kornert ér el,

    Biró: Sugár

    Az Újság, 1911. március 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 12:39 (szerk.: 2021.06.20, 19:14)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Törekvés: 3:3

    Az MTK csapatát némely mérkőzésén különös fátum üldözi. Elismerten a legjobb védelemmel rendelkező csapat és mégis csak ez a védelem képes azt megcsinál­ni, hogy egy 3 : 0 arányban javára álló mérkőzést, mely talán minden más csapat részére biztos győzelmet jelen­tene, eldöntetlenné engedjen tenni, sőt még a vereség veszélyét is magára zúdítsa. Különös játéka a véletlen­nek, hogy a múlt évi tavaszi mérkőzésnek szintén ugyan­ilyen lefolyása volt.

    A mérkőzés képe a két félidőben teljesen más és más volt. Az elsőben a MTK a tőle megszokott nyugodt, kiforrott passz játékkal, kissé lassú, de átgondolt kombi­nációkkal dolgozott, aminek meg is volt az eredménye. A másodikban azután ezt felváltotta a rendszertelen, kapkodó, egyéni érvényesülésre törekvő játék, amelyet az ellenfél ügyesen a maga fölénybe kerülésére tudott ki­használni. Az efölötti boszuság azután erőszakossághoz vezetett és midőn ennek következménye Révész kiállítá­sa lett, a csapat teljesen a fejét vesztette, ami viszont az ellenfél igyekezetét és lelkesedését fokozta. A játék lefo­lyásában ezek voltak azok a döntő momentumok, ame­lyek a szokatlan eset magyarázatául szolgálhatnak.

    Az MTK, mint már említettük, csak az első félidő­ben mutatta ki igazi formáját. Szép, stílusos játéka a mezőnyben igen imponálóan hat és ezúttal a kapu előtt is, az első félidőt tekintve, elég eredményesnek bizo­nyult. Amidőn azonban a Törekvés gyors, erélyes játék­kal kezdte őket ebben megzavarni, nem tudtak az uj helyzethez alkalmazkodni és a teljesen rendszertelen egyéni játékra tértek át, amiben az MTK sohasem tu­dott sikert elérni és csatársorának goalképtelensége is teljes mértékben kitűnt. Egyénileg Biró és Kertész III. tűntek ki.

    A Törekvésnek legfőbb hibája, hogy a csapat ké­sőn és nehezen jön lendületbe és nem folytat egyöntetű játékmodort. Majd összjátékkal, melynek kombinációi azonban néha kissé kezdetlegesek, majd inkább egyéni játékkal próbálkozik és ez a rendszertelenség hátráltatja az eredményes játékot és megakasztja, hogy a játékosok a kellő lendületbe jöjjenek. Egyénileg kitűntek Takács és Wolenszky.

    Sebestyén beadásából éri el a MTK a harmadik percben, Szántó révén az első, a Kertész II. helyén ját­szó Tausszig révén az oífseid helyzetből eredt második goalt, Farkas pedig a 25-ik percben háromra szaporítja a goal ok számát.
    Korner lövésnél, a II. félidő nyolcadik percében, Szántó faultja miatt 11-est rug a Törekvés, a 25. és 30-ik percben pedig Wollenszkv lövi a második és a kiegyen­lítő goalt.

    Biró: Sugár István

    Pesti hírlap, 1911. március 7.