magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 3 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. Az Újság: 800
  2. nela: 840

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 20:40 (szerk.: 2021.07.10, 11:11)
    M. A. C. — B. T. C. 3 : 2.

    (Millenáris pálya.) Az öreg millenárisnak tegnap szomorú napja volt, mert a még alig-alig felcseperedett üllöi-uti pálya alaposan túltett rajta. A sok tízezer nézőhöz szokott millenáris tribünjei unalmasan tátongtak, várva a közönséget, a mely azonban nem akart kijönni. Pedig a B. T. C. tartotta első bajnoki mérkőzését a M. A. C.-czal. Alig hét-nyolczszáz ember lézengett a pályán, a kik jó­részt a két klub tagjaiból kerültek ki.

    Mindkét csapat, daczára annak, hogy még a szezon legelején vagyunk, meglepő jó formát mutatott. Az első félidőben a B. T. C. határozottan jobb volt ellenfelénél, mig a második félidő elején a sárga-kékek kerültek frontba és megszerezve a győztes goalt, a félidő vége felé sikeresen védekeztek az ismét lendületbe jövő piros-fehérek táma­dásai ellen. A B. T. C.-nél Dobó, a Bécsből visszakerült Korda és Ficzere, a M. A. C.-nál pedig Krempels, Sipos, Onody és Feketeházy már kitűnő formában vannak.
    Kezdés után rögtön a B. T. C. kerül frontba, Sípos­nak már az első perczekben sok a dolga. Dobó és Kőszegi erős lövéseit azonban bravúrosan menti. Az első, szépen plaszirozott goalt Mészáros rúgja és három perczczel ké­sőbben Mészáros beadásából Kőszegi gyönyörű lövéssel a másodikat. A piros-fehérek tovább támadnak, de csak kornert érnek el. A 27-ik perczben Dobó megsérül és kiáll. A B. T. C. tiz emberrel is állandóan támad. A félidő vége felé a M. A. C. kerül frontba és Feketeházy I. beadásából Onody goalt rúg; a labdát Bihari a kezéből ejtette a hálóba (37. p.). A 38-ik perczben Dobó ismét beáll, miáltal a B. T. C. csakhamar fölénybe kerül.

    Félidő 2:1 a B. T. C. javára.

    A második félidőben a M. A. C. rendkívül erős ira­mot diktál, a minek a hatodik perczben az Onody által lőtt goal az eredménye. Két perczre rá a M. A. C. ismét Onody révén a vezetőgoalt rúgja. A játék azután eldurvul, a minek következménye, hogy a biró Mészárost, majd Kelement kiállítja. A hátralévő időben a B. T. C. telje­sen visszaszorítja ellenfelét, két korneren kívül azonban más eredményt nem ér el.

    Biró: Hajós József

    Az Újság, 1911. február 14.