magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Terézvárosi TC 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.06, 22:36
    T. T. C.—N. S. C. 1: 0.

    (Tattersalli pálya,) Körülbelül ötszáz főnyi közönség. A mérkőzés favoritja — M. T. K. elleni győzelme alap­ján — a N. S. C. volt, de a T. T. C. benfentesebb hívei szintén bizalommal néztek a mérkőzés kimenetele elé. A játék lefolyása mindkét várakozásnak egyformán adott igazat, mert a két csapat teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyult s a heves iramú, változatos mérkőzés mind­végig kétes kimenetelű volt.
    A győztes Terézvárosiak csapatában elsősorban is a védelmet illeti dicséret. Beimel a kapuban sérült kézzel is pompásan védett és kitünően dolgozott a két hátvéd is, a kiknek a nagyszerű formában levő Weisz Antal, mint középfedezet, igen jó segítségül szolgált a védelemben.
    A N. S. C. nagyon kevés szerencsével operált. A beteg Bednár helyén Kanyaurek igen jól játszott hát­védet, de már utóbbit Vajda I. a fedezetsorban csak gyengén pótolta. Hat heti szünet után újra játszott Hlavay, a ki egyelőre Faragó helyére a balösszekötőbe került, míg Romet betegen állt ki. A csapat legjobb emberei a pompás formában játszó Bodnár és Feldmann voltak, előbbi azonban még mindig nem eléggé önzetlen.
    Kezdés után a Terézvárosiak rövid ideig némi fölényt mutatnak, de N. S. C. is hamarosan lábrakap és változatos játék indul meg. N. S. C. két kornerhez jut, majd T. T. C. válik veszélyessé. Bodnár szép támadása újabb kornert hoz N. S. C.-nak. Félidő 0:0.
    Szünet után N. S. C. óriási energiával támad és egészen kapujához szorítja ellenfelét, mely csak a Maly által vezetett támadások révén jut néha frontba. N. S. C. három, T. T. C. egy kornert rúg sikertelenül. Ezután T. T. C. kiszabadul s Maly harmincz méterről váratlan goalt lő a 20-ik perczben. N. S. C. fokozott erővel, de most már idegesen és kapkodva támad. Egy sarokrúgás­ból a tiszta helyzetben levő Bodnár elől Hlavay kézzel üti T. T. C. hálójába a labdát. A homályban végződő játék utolsó perczeiben N. S. C. lankad és a pihent T.
    T. C. csatársor jut újra támadásokhoz, de veszélyessé nem lesz. A játékidő letelte előtt öt perczczel — teljes homályban — jelzi Izsó László biró a mérkőzés végét.

    Az Újság 1910 november 1.