magyarfutball.hu

33 FC - Nemzeti SC 3 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 18:19 (szerk.: 2021.07.10, 11:23)
    "33" F. C.—N. S. C. 3:2

    (Vörösvári-uti pálya.) Erősen {elázott talajon, metsző hideg szélben találkozott újból hosszú szünet után a két régi rivális. A mérkőzést az Óbudai T. E.—Fővárosi T. Kör közti harmadosztályú bajnoki mérkőzésnek kellett volna megelőznie, de a Fővárosi T. Kör kifogására Sugár bíró a pályát bajnoki mérkőzésre alkalmatlannak jelen­tette ki. Hasonló okból kifogásolta a N. S. G. is a bajnoki mérkőzés megtartását, ámde Herczog Ede biró mégis azzal rendelte el a mérkőzés megkezdését, hogy a mennyi­ben szükségét látná, játék közben fogja lefújni a mérkőzést.

    »33« F. C. teljes csapatával állott fel, N. S. C. nélkülözte Bednárt és Kanyaureket; ismét játszott azonban a fedezetsorban Hlavay I. régi pompás formájá­ban. A győztes csapat legjobb emberei Weisz Frigyes és Bosnyákovits voltak. A Nemzetieknél a reprezentatív Bodnár klasszikus játéka magaslott ki.

    »33« F. C. kezd szél ellen s rögtön kezdés után meglepetésszerü goalhoz jut, mert Feldmann hátraadott labdája a pocsolyában elakad, mire a berohanó Székány G. a goalba viszi. N. S. C. vehemensen támad s a 15-ik perczben Bodnár erős lövése Székány S.-ról a 33-asok goaljába jut. A kiegyenlítés után N. S. C. újból kéri a bírótól a mérkőzés befejezését, de a biró rövid tanács­kozás után folytatja a játékot. A félidő végéig N. S. C. a helyzet ura és Bodnár mesteri goaljával a vezetéshez jut.

    Félidő 2:1 a N. S. C. javára.

    Újbóli felállás után a 33-asok a hatalmas szél által is támogatva, óriási energiával dolgoznak és állandó kilátásuk van a kiegyenlítésre, főképpen mikor Bodnárt megrugják s N. S. C. támadóereje jelentékenyen csökken.

    N. S. C. jóidéig ellenáll s csak a 31-ik perezben éri el a »33« F. C. a kiegyenlítő goalt Weisz révén, majd győztes goalhoz jut a 36-ik perczben Székány révén, a ki az egyébként nagyszerűen játszó Burián egy hibásan védett labdáját a goalba sodorja. N. S. C. végső erőfeszítéssel támad, de kiegyenlíteni nem képes.

    Biró: Herczog Ede

    Az Újság, 1910. november 22.