magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 0 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 18:14 (szerk.: 2021.07.10, 11:25)
    M. A. C.—B. T. C. 3:0

    (Millenáris-pálya.) A M. A. C. nem tréfál. Még most sem hiszik el neki, hogy igazán megverte 3: 0 goal­arányban az F. T. C.-t, tegnap pedig újra 3: 0 arány­ban győzött pillanatnyilag talán az F. T. C.-nél is veszé­ly sebb riválisa, a B. T. C. fölött. Az olvasó talán ámulhat a meglepő eredményen; a ki a mérkőzésen jelen volt, talán még inkább, mert látva a B. T. C. első félidőbeli óriási fölényét, aligha fogadott volna a legkedvezőbb odds-szal is a M. A. C. 3 : 0-ás győzelmére. Mit ér azon­ban a fölény goalképesség nélkül? A küzdelmet tehát, mint majd mindannyiszor, a goalképesség döntötte el. Nem lehet tagadni, hogy az atléták gyors csatársora ezúttal határozottan goalképesebb, no és egy kicsit sze­rencsésebb is volt és a két fedezetsor közül is a M. A. C.-é jóval felülmúlta a piros-fehérekét, a melyből Leitner hiányzott. A mezőny kimagaslóan legjobb játékosa Szendrő volt, a ki ma hátvédeink sorában külön klasszist képvisel. Brilliánsan játszott a M. A. C. csatárai közül Krempels és Feketeházy, a B. T. C.-nél pedig Levák és Bayer. A sárga-kékek két hátvédje, daczára, hogy két utolsó mérkőzésükön sikeresen dolgozott, nem elég meg­bízható, ellenben bravúrosan védett Sipos.

    B. T. C., a széllel kedvező oldalon is játszva, azon­nal visszaszoritja ellenfelét, a mely állandó védekezésre szorul. A küzdelem azonban a piros-fehérek fölénye da­czára sem egyhangú, mert a rossz talajban élénk, és mind­két részről gyors akczióju játék folyik. B. T. C. igen sok­szor közel jár goalok eléréséhez, csakhogy csatárai kevés erővel továbbitják a labdát, igen sok labda pedig Sipos kezében akad meg. M. A. C. csak az utolsó perczekben szabadul ki térfeléből, a mikor azonban elég energikusan támad és két egymásutáni kornert is ér el.

    Félidő 0: 0.

    A feltűnően szívós atléták azonnal frontba kerül­nek és alig néhány percz után egy Bihari által már védett labdát Kelemen a B. T. C. hálójába fejel. Nemsokára második goaljához is jut a M. A. C., mert egy czenterezett labda elé, a mely a sárban akad meg, Bihari csak későn szalad ki, úgy hogy Újhelyi az üresen maradt B. T. C. goalba emeli. Most a B. T. C. kerül offenzivába, hosszabb ideig is táborozik a sárga-kékek térfelében, de nincs sze­rencséje, mert Horvát közvetlen közelről is a M. A. C. goalja fölé ló, mire ismét a M. A. C. támad és Kelemen védhetetlen shotja háromra szaporítja az atléták goaljait (33. p.). A máso ik félidőben kissé elfajul a játék s külö­nösen Mészáros nagyon brutálisan bánt ellenfelével.

    Biró: Langfelder Ferencz.

    Az Újság, 1910. november 22.