magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MTK 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 3.640
  2. Az Újság: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:59
    Nemzeti S. C.— M. T. K. 1 : 0.

    (Tattersalli pálya.) Közel négyezer főnyi közönség nézte végig a két csapat bajnoki küzdelmét és az uj tattersalli pálya már a megnyitáskor alaposan lefőzte öreg kollégáját, a millenárist, mert ott jóval kevesebb közönség nézte végig a nemzetközi mérkőzést. A N. S. C. mindjárt győzelemmel is emlékezetessé tette a meg­nyitást, a mennyiben legyőzte a kupanyertes M. T. K.-t. A nemzetieknél Hlavay helyén Fábry, a testgyakorlóknál pedig Biró helyett Tauszig játszott. Mindkét csapatban a védelem volt a csapat jobbik része. Fényes formában van Feldmann, a ki előreláthatólag Rumbold helyét fogja betölteni a válogatott csapatban; jó volt még Reich és Kanyaurek is. A M. T. K.-ben a védelmen kívül a csatársor produkált szép játékot, különösen a második félidőben, azonban balszerencséjük és a N. S. C. elszánt védekezése miatt nem tudtak eredményt elérni.
    A nemzetiek nagy lelkesedéssel kezdik a játékot és az első félórában állandóan veszélyeztetik a M. T, K. kapuját és Kovács a 23-iken M. T. K. teljesen vissza­szorítja ellenfelét, mig N. S. C. alig kerül át a félvonalon.Eredményt azonban a kék-febérek nem tudnak elérni,sőt az utolsó perczelcben teljesen visszae perezben a bakarokba helye­zett lövéssel megszerzi a N. S. C.-nak a vezetést. A goal után M. T. K. jut fölénybe, de kiegyenlítenie nem sikerül.
    Félidő 1:0.
    A második félidőben M. T. K. teljesen vissza­szorítja ellenfelét, mig N. S. C. alig kerül át a félvonalon.Eredményt azonban a kék-febérek nem tudnak elérni,sőt az utolsó perczekben teljesen visszaesnek. Az utolsó-előtti perczben Bodnárt a büntetőterületen belül elgáncsolják, a megítélt tizenegyest Kovács a kapu fölé rúgja.Bíró: Havas Lajos

    Az Újság 1910 október 11.