magyarfutball.hu

Budapesti AK - Terézvárosi TC 4 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.17, 12:36
    BAK összeállítása: Grosz - Kucsera, Jancsarek - Szury, Károly, Waldner - Cseh I., Konrád,
    Késmárky, Salamon, Gálos

    Hoppe László - Labdarúgóbajnokságaink 1901 - 1969
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.01, 21:51
    B. A. K.—T. T. C. 4:0.

    (Soroksári-úti pálya.) A B. A. K.-Csepel-csapat első bajnoki mérkőzéséhez szokatlanul nagyszámú közön­ség ment ki vasárnap a poros soroksári-uti pályára, A nagy érdeklődés teljes kielégítésre talált, mert a B. A. K. tényleg olyan kiváló képességekről tett bizony­ságot, hogy abban az esetben, ha állandóan olyan brilliáns formát mutat,, az elsőosztúlyu bajnokság első két helyé­nek legjogosultabb aspiránsa. Első ellenfele, a T. T. C. vasárnap ugyan még nem volt fitt kondiczióban, de fölénye után ítélve a B. A. K. tetszésszerinti goalaránynyal győzhetett volna.
    A csapat minden egyes embere kitűnő technikájú, rutinos játékos; legjobb embere Károly. Nagyon jó összjátéka van a komplett csatársornak, a melyből Késmárky gyönyörű shotjaival, Salamon és Konrád önzetlen, agilis játékával, Cseh pedig precziz, kitűnő czentereivel tűnt ki.
    A T. T. C.-ban a védelem brillírozott. A Beimel— Hegyi—Batik-triász mentett, a mi menthető volt, A íedezetsorban Jergenz és Vágó II. volt jó, A B. A. K. mindvégig fölényben van és kapuja alig egy-kétszer, akkor is csak pillanatokig forog veszély­ben. Megemlítésre érdermes, hogy a mérkőzést vezető Luczius (B. T. C.) Károlyt — a kit Weisznak, a reprezen­tatív fedezetjátékosnak durva játéka teljesen kihozott sodrából — gáncs miatt a második félidő 35-ik perczében kiállította.
    ' - T, T. C. kapja a napellenes oldalt. Két perczczel kezdés után B. A. K. már szabadrúgáshoz jut, annak erős támadás a folytatása, a mely a Cseh czenteréből Késmárky által védhetetlcnül serokba fejelt goallal ért véget. (6. p.) B. A. K. kornere után a T. T. C. jut két kornerhez, majd Cseh szép támadása a B. A. K.-nak hoz újabb komort. Állandó, erős ostrom után Cseh czen­teréből Salamon fejese meghozza B. A. K. második goal­ját (35. p.).
    Félidő 2:0.
    Újrakezdés után rövid ideig középen folyik a játék, de hamarosan ismét a T. T. C. kapuja előtt terem a B. A. K. és Konrád ügyes kiszökése után Késmárky a harmadik goalt rúgja (9. p.). A fekete-fehérek három eredménytelen kornere után rövid időre a B. A. K. kapuja jut veszélyes helyzetbe. Maly és Schneller veszé­lyesnek látszó támadását azonban Grosz kifutással menti; közvetlenül azután kornert is ér el a T. T. C. B. A. K. daczára annak, hogy az utolsó tiz perczben csak tiz emberrel játszik, továbbra is fölényben marad. Gállos támadását Weisz gáncscsal szereli le s a megítélt tizenegyest Késmárky rendeltetési helyére juttatja (37. p.). T. T. C. pillanatra veszélyesen felnyomul, de B. A. K. korner árán kiszabadul.

    Az Újság 1910 szeptember 13.