magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 3 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.01, 21:24
    M. T. K. — »33« F.C. 3:1.

    (Millenáris pálya.) Nagyszámú, mintegy 5000 főnyi közönség előtt játszotta a Magyar Testgyakorlók Köre a szezón első bajnoki mérkőzését a másodosztályból előre­rukkolt »33« Football Clubbal. M. T. K. csapatában Károly helyét Kürschner foglalta el, mig utóbbinak he­lyén Kertész III. játszott, mind a kettő kitünően. A közép­csatár helyén Holics észszerű leadásaival és gyorsaságá­val rendkívül hasznára van a csatársornak. A két össze­kötő — Kertész I. és II. — igen jók, ellenben a szélsők (Sebestyén, illetve Farkas) nem sokat produkáltak. A csapat legjobb embere Biró Gyula.
    A »33«-asok csapata, a balszélsőt kivéve, a ki igen ügyes és gyors játékos, csupa közepes játékosokból áll. Összjátékuk csak a mezőnyben érvényesül, mig az ellen goalja közelében mindegyik egyéni játékkal akar érvé­nyesülni. A védelem nagy hibája, hogy erőszakos játék­modort folytat.
    Az első félidő elején M. T. K. állandóan támad, eredményhez azonban csak a 34-ik perezben jut, a mikor Kertész I. szépen helyezett goalt rúg. A félidő végén a »33«-asok is frontba kerülnek, de a jól működő M. T. K. védelem résen van.
    Félidő 1 : 0.
    A második félidőben már kissé változatosabb a küzdelem. Az M. T. K. egy eredménytelen korner után ismét támad és Farkas éles beadása goalt eredményez (19. p,). A ))33«-asok most erősebben támadnak, de közép­csatáruknak két éles lövése kapufát talál (26. p.). A követ­kező perczben a kék-fehérek Kertész I. révén harmadik goaljukat rúgják, mig a félidő vége felé végre a »33«-asok is, Weisz révén, goalt érnek el, a melyet Domonkos meg sem kísérelt védeni. Biró: Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1910 szeptember 6.