magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 4 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 4.000
  2. nela: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 21:02 (szerk.: 2022.02.09, 15:48)
    BTC — MAC 4:2 (4:0)

    4000 néző
    Biró: Hajós

    A MAC-ból Kehrling, Onody és Medgyessy hiányzott. A BTC a mérkőzés fontossága tudatában óriási lelkesedéssel és energiával feküdt bele a játékba s különösen az első félidőben, midőn hátszéllel játszott, teljesen visszaszorította ellenfelét.

    BTC támadása vezeti be a játékot, melynek korner az eredménye. 14. percben a MAC tizenegyest vét, melyet Dobó góllá értékesít. A BTC további támadása is ered­ménnyel jár s Pócz az ellenfél védelméből kiszökve, a 22. percben gólt lő. A BTC harmadik gólját szintén Pócz lövi kornerböl folyólag a 29. percben, BTC továbbra is veszélyezteti az ellenfél kapuját s Mészáros egyéni támadásának korner az eredménye, melyből Kertész a negyedik gólt lövi.

    A második félidőben változatos a játék képe, Bodnár támadását Szendrő szabálytalanul akasztja meg. A tizenegyest Bodnár belövi, majd ugyancsak ő lövi a 38. p.-ben a második gólt is
    .
    Sport-Világ, 1912. június 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.25, 16:08 (szerk.: 2022.02.09, 15:47)
    Budapesti Torna Klub — Magyar Atlétikai Klub 4:2 (4:0)

    Az üllői-uti versenypályán aratta a B. T.K. a bajnokság utolsó helyezésére döntő jelentőségű győzelmiét. Most már csak két pontot kell szerezniük a piros-fehéreknek s megszabadulnak a kieséstől. Formájukban lényegesen javultak s ha hátralévő el­lenfeleik is úgy akarják, mint a M. A. K„ akkor az idén nem a B. T. K. lesz az, a ki kiesik az első- osztályu bajnokságért küzdő csapatok sorából.
    Az atléták három elsőrangú játékosuknak - a helyén tartalék játszott. Hiányzott a csapatból Medgyessy, Ónody és Kehrling. Ennek a tudata a B. T. K. legénységébe óriás ambíciót és önbizalmat öntött, a mi az első félidőben szerzett gólok nyomán mind nagyobbra fokozódott. Rendkívül erős tem­pót diktált a B. T. K.. csatázósora igen ügyesen kom­binált s a mi a legfőbb, a centercsatázó kitünően ki tudta használni a kedvező helyzeteket. A második félidőben a M. A. K. már hiába kerekedett fölül, az első félidő eredményét egalizálni nem tudta többé.

    Első gólját Okasek handseért megitélt 11-esből Dobó révén éri el a R. T. K. Később Mészáros át­törése és centerezése utón Potz lövi a második gólt. A 20-ik percben Ujságh kornert véd, a labdát azon­ban Potz elé üti, a ki a gólba lövi. A negyedik gólt ugyancsak korner után a kapu előtti kavarodásban szerzi meg a B. T. K. Kertész révén.

    Szünet után a M. A. K. támad. A 12. percben Szendrő foultjáért 11-eshez is jut s ebből Bodnár gólt lő. A 38-dik percben a kornerből jövő labdát Bodnár pompás fejessel a B. T. K. hálójába juttatja.

    Biró Hajós József volt.

    Budapesti Hírlap, 1912. június 4.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.21, 22:01 (szerk.: 2022.02.09, 15:46)
    BTC — MAC 4:2

    A BTC legjobb része a védelem volt, a melyben Szendrő valósággal remekelt. Szép munkát végzett a csatársor is, a melynek támadásait elsősorban Mészáros és Dobó irányították, mig a goalok megszerzésében Pócz ügyeskedett. Mahr egyelőre még mindig kevéssé rutinirozott játékos, és Kovács sem árult el fejlődést. A fede­zetsor munkája is elfogadható.

    A MAC három tartalékkal (Kehrling, Medgyessy és ónody helyén) játszott. A csapat igy nem képviselt olyan klasszist, hogy a BTC jó kondiczióban levő csapa­tával a siker reményével vehette volna fel a küzdelmet. Elsőcsapatbeli játékosai elég jól megálltak a helyüket és Bodnár, az egykori BTC játékos is kiválóan játszott.

    Az első félidőben a széllel hátban játszó BTC óriási fölényben van, és Dobó tizenegyesből csakhamar meg­szerzi a vezetést. A második és harmadik goalt Pócz rúgja, mig a negyediket Kertész juttatja a hálóba.

    Félidő 4: 0.

    A második félidőben a MAC a többet támadó fél, és Bodnár révén két goalhoz (egyik tizenegyesből) jut.

    Biró : Hajós József.

    Az Újság, 1912. június 4.