magyarfutball.hu

33 FC - MTK 0 : 4 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 11:38

    MTK—„33FC“ 4:0 (2 : 0) Üllői-uti pálya. Biró: Ujváry. 8000 néző.


    MTK csapata: Domonkos—Biró, Csüdör,—Ellinger, Kürschner, Kertész 111,-Se­bestyén, Kertész II, Lane, Kertész I, Szántó.
    „33FC“ csapata : Zsák, - Biró, Eichinger, —Szöllősy, Horváth, Wanischek,—Csárdás, Wanischek II, Weisz Frigyes, Bosnyákovits, Bayer.

    Vasárnap délelőtt az idő enyhébbre for­dult, minek következtében a pálya aránylag rossz állapotba került; különösen a közepe táján, a hol a labda úgyszólván a sárba ragadt. A sáros pálya nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a játékosok teljes tudásukat nem fejthették ki. Meg említjük még, hogy ezen mérkőzés az eddig fairen lefolyt MIK —33-asok matchei közé nem
    számítható, mert a játékosok ez egyszer mindkét részről erőszakosságoktól sem riadtak vissza
    A mérkőzés az otthonosabban mozgó MTK támadásával kezdődik, de rövid idő múlva a játék hullámossá válik a nélkül, hogy a kapusoknak voltaképen munkájuk akadna. Az első félidő közepe táján Szántó kiszabadul, beadását Lane góllá értékesíti, a ki újabb felállás után csapatának a má­sodik golt is megszerzi. Ismét változatossá válik a játék, s akkor a 33-asoknak is lett volna alkalmuk gól elérésére, de a Révészt helyettesítő Biró és Domonkos résen vannak. A második félidőben, közvetlenül a mérkő­zés befejezése előtt, a 33-asok csapatában Weisz Fr. balszélsőt játszik, de Bíróval szem­ben nem boldogul. — E félidőben MTK fö­lénybe jut, támadásaikat azonban részint a nehéz talaj teszi ártalmatlanná, részint a 33-asok védelme szereli le. — A 20 percben Kertész I. cornerból fejessel éri el a MTK harmadik —, a következő percben pedig, Szántó beadásából a negyedik gólt. — Ezután MTK enged a tempóból, a 33-asok több ízben offenzivába kerülnek, de támadásaik veszélytelenek. — Ujváry biró feleselés miatt, Biró Gyuszit, Weisz Frigyest pedig azért állítja ki, mert egymást kölcsönösen sérte­gették.

    Sportvilág 1912 február 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 13:41
    MTK — »33« FC 4:0.
    (Üllói-uti pálya.) A 33-asok ugyan az idén még egyáltalában nem mutattak olyan formát, a melynek alapján a bajnokaspiráns Magyar Testgyakorlók Köre csapatával szemben a győzelem reményével vehették volna fel a küzdelmet, mégis az MTK-nak ez első bajnoki mérkőzésén a Törekvéstől szenvedett veresége alapján sokan érdekes és változatos játékot vártak, a mely majd legalább megközelítőleg egyenrangú ellenfelek matchet mutatja. A mérkőzés ebben a tekintetben csalódást hozott a nagy tömegekben megjelent közönségnek, másfelől azonban a publikumnak elfogulatlan részét kellemesen lepte meg a Testgyakorlók pompás kondicziója, a mely arra mutat, hogy a kék-fehérek két hét előtti játéka nem felel meg igazi formájuknak. Ezzel szemben a 33-asok-nak abszolút kezdetleges játéka olyan benyomást tettreánk, mintha nem is egjosztályba tartozó egyesületekcsapatai lettek volna a mérkőző felek, meri. a játék képeinkább dijmérkőzést sejtetett, a melyben első- és másod­osztálynak állanak egymással szemben.
    Az MTK a mérkőzés nagyobbik felében elsőrangújátékot produkált és már csak ezért is sajnálatosak a match végén előfordult inczidensek, a melyek a Testgyakorlókcsapatából két (Szántó, Biró), a 33-asokból pedig egy (Weisz) játékosnak a kizárását vonták maguk után.A match különben a vége felé meglehetősen eldurvult,a miben mind a két fél egyaránt hibás s a mi érdemilegazt eredményezte, hogy a közönség szinte türelmetlenül követelte már az élvezetesnek indult mérkőzés befejezését.
    Az MTK csapatában a csatársor lendületes, elevenés időnkint tüzes játéka lepett meg bennünket leginkább,a mihez a megszokott technika járulván, az eredménynem maradhatott el. A csatárok ügyes és tetszetős összjátékkal állandóan urai voltak a helyzetnek és felsőbbségüket nem kisebbíti, legfeljebb magyarázza az ellenfél gyöngesége. A támadósor akczióképességét nagy mérték­ben előmozdította Kertész I. reaktiválása, a ki nagy ambiczióval és meg-megujuló rushökkel vezette a támadást és a kapura irányított éles lövései is kielégítettek. Mellette Sebestyén temperamentumos akcziói vonták magukra a figyelmet. Szántó gyorsasága. Kertész II. nagy rutinja és Lane labdaosztogatása méltóan egészítették ki a csatár­sort. A fedezetsorban Kertész IlI. odaadó játéka magaslott ki, mig Kürschner finoman nüanszirozott angolstilusu játékával vonta magára a figyelmet; Ellinger azonban nem illik a csapatba, Csüdör, mint mindig, ezúttalis pompás volt és Biró mint hátvéd is jól megállotta ahelyét. Domonkosnak nem volt dolga.
    A 33-asok játéka a múlt szezonhoz képest a hanyat­lás jeleit mutatta. A csapatban három játékos van csak,a ki az első klasszist teljes mértékben megüti: Zsák, Weisz Frigyes és Horváth. A fíatal Zsák kapuvéd briliáns védőmunkát végzett és kizárólagosan rajta múlott a nagyobb vereség elkerülése. Weisz, a középcsatár, majd a balszélső csatár szerepében is jeleskedett, csak a balszélről irányított cqenterezései voltak gyengék és hibásak.Horváth középfedezet agilitásával tűnt ki. A beteg Wattkins helyén gyenge tartalék szerepelt. *
    A mérkőzés lefolyásáról esek után kevés a mondani­valónk. Az első félidő goaljait Szántó beadásából Lane rúgta (félidő: 2:0), mig a második félidő közepén Ker­tész I. remekszép goalt fejel, majd ugyancsak ő egy perczczel később, a nélkül, hogy az ellenfél a labdát érinthette volna, szép összjáték után a negyedik goalt is megszerzi.
    Biró : Ujváry Ödön.

    Az Újsás 1912 február 20.