magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - Terézvárosi TC 5 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 13:11
    B. A. K.—T. T. C. 5 : 2.

    (Millenáris-pálya.) A B. A. K. csapat, kitűnő jobbszélsőjét, Goldsteint, gyászolva, fekete karszalagot visel.Cseh, az uj jobbszélső, kissé nehézkes, de jó kvalitásújátékos. Egyébként a teljes B. A. K. csapat játszott, amely azonban még nincsen formában. Ugyanez mondhatóa T. T. C.-ről is, úgy hogy a mérkőzés meglehetősen érdektelen, unalmas és nivótlan volt. A B. A. K.-ban mindössze Kucsera. Préty, Kézsmárki és Salamon játszott megfelelően, a T. T. C.-nél pedig Hegyi, Maly, Fach és Rósner középfedezet. Károly egyelőre keveset tud; amásodik félidőben jobbösszekötő csatárnak ment és sike­rült is egy goalt rúgnia.
    T. T. C. kezd. B. A. K. csakhamar fölénybe kerülés két kornerrel veszélyeztet, azonban a terézvárosiakis rúgnak egy kornert. Salamon fejesével a 16-ik perczbena B. A. K. szerzi meg a vezetést, mig három perczczel későbben Kézsmárky guruló labdája a rávetessél védeni akaró kapus teste alatt gurul a T. T. C. hálójába. B. A. K.még egy komerhez jut, mig a szünet előtti utolsó negyed­órában a T. T. C. kerül frontba és Glanz jobbösszekötőszép támadását Fekete goallá értékesíti (36, p.).
    Félidő 2:1.
    Szünet után szembetűnőbb a B. A. K. fölénye. Eredménytelen kornere után Nemetz hibájából harmadik goalját rúgja a B. A. K. (5. p.), majd sürü támadások után Kézsmárky a 22-ik perczben a negyediket. Az ötödik goal (a 43-ik perczben) Károly érdeme, mig egy perczczel a befejezés előtt a T. T. C. szép kombináczióju támadása szintén goallal nyer befejezést. A terézvárosiak csapatanagyon javulóképes és azt hiszszük, hogy a szezón folya­mán még értékes eredményeket is fog elérni. Biró Izsó László.

    Az Újság 1911 szeptember 9.