magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 4 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 19:15
    M. T. K.—»33« F. C. 4: 0.


    (Üllői-uti pálya.) Kétkedve csóváljuk fejünket,a mikor a sporttelep bejáratánál állók egyikétől arra a kérdésünkre, vájjon a Testgyakórlóknak a 33-asok elleni mérkőzése bajnoki jellegü-e, igenlő választ nyerünk. A szemünk elé táruló kép éppen nem biztató, s leg­kevésbé sem olyan, hogy abból a kitűzött bajnoki matchek megtartására lehetne következtetni. A szombat este óta szakadatlanul zuhogó eső ugyanis sártengerré változtatta a pályát, a mely pedig tudvalevőleg a múlt hétén is oly kitünően »állotta« az előző éjjeli jeges esőt. Annak daczára Ujváry Ödön játékbiró bajnoki mérkőzés meg­tartására alkalmasnak találta a pályát s igy »vígan«folyt ott a küzdelem. Valójában azonban vígan csak a tribünön voltak, mert a pályán bukdácsoló játékosok szánandó helyzetükben inkább csak komikus hatást kel­tettek. Reális játékról szó sem lehetett, a labda mind­untalan elakadt a nagy sárban, és a játékosok a leg­biztosabbnak látszó helyzetekben sorra hibáztak. Hogy a mérkőzés mégis a favorit M. T. K. győzelmével s talajviszonyoknak megfelelően, irreálisan végződött, az csak annak volt a következménye, hogy — mint azt már számtalanszor hangoztattuk s ezúttal is bekövet­kezett — a nehezebb pálya aránytalanul nagyobb előnyt biztosított a rutinirozottabb, technikai tudásban előre­haladottabb csapatnak. Az M. T. K. kétségtelenül jobb még vasárnapi, tartalékokkal gyengített összeállitásában is ellenfelénél, de hogy a 33-asokat négy goal különbséggel tudták volna verni száraz pályán a Révészt. Csüdört és Kürschnert, tehát éppen a legjobbjait nélkülöző kék­fehérek, ezt még a Testgyakorlók optimisztikusabb ter­mészetű hirei is aligha hiszik el.
    A mi magát a játékot illeti, szívesen jegyezzük fel,hogy az M. T. K. csapata talán még soha olyan technikai készültséggel nem rendelkezett, mint a milyennek amúlt vasárnap, és tegnap is tanujelét adta. Elsősorban az angol Láne és Kertész II. nagy fejlődése szembeszökő,de általában az egész csatársor pompás munkát végzett.A góalképességről természetesen, a 4: 0-ás arány daczára is, ezúttal se igen lehet szó, mert a goalokból legalább kettő száraz talajon könnyen védhető lett volna. Lane és az örökké cselező Kertész II. technikai tudás tekinte­tében messze felülmúlták társaikat s viszonylag igen könnyen mozogtak a csatakos pályán. Kürschner helyén Kertész III agilisán működött s elfogadható játékot produkáltak a szélső fedezetek szerepében Weisz Antal és Ellinger II. Bíró Gyula hátvédet játszott meglehetősen half-stilusban, míg partnere, Weisz Jenő meglepő bizton­sággal szerelte le a 33-asok jobboldali csatárszárnyának támadásait.
    A 33-asok megközelítőleg sem mutatták a tőlük,a Törekvés ellen aratott győzelem alapján méltán várt játékot. Zsák a sárban nehezen mozgott, a hátvédek közül Bosnyákovicsnak majd minden akcziója szabály­talan, Biró pedig nem üti meg a csapat klasszisát. A fedezetsor jó munkát végzett, viszont a csatárok közülcsak a belsők elégítettek ki ügyes kiszökéseikkel.
    Az első félidő goaljait Lane szerzi meg, ügyesen használva ki az ellenfél védelmének a nagy sárban ügyefogyottá, esetlenné vált védekezését.
    Félidő 2 : 0.
    Szünet után M. T. K. meglehetős fölénybe jut és a 33-asok kapuja a kék-fehérek szélsői által vezetett gyors támadások által gyakran jut veszélybe. A 2Ó-ik perczben Kertész I., a játék végefelé pedig Kertész III.még egy-egy goalt rúgnak. Közben a biró az erőszakosan játszó Bosnyákovicsot, valamint Lane-t is — utóbbit elég ártatlanul — kizárja a játékból.

    Az Újság 1911 október 3.