magyarfutball.hu

Nemzeti SC - III. kerületi TVE 2 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 18:23
    ‘N. S. C.—III. ker. T. V. E. 2:0.
    Millenáris pálya.) Sorrendben a B. T. C.—Törekvés match előtt következett, de érdekesség és színvonal tekintetében messze mögötte maradt amannak a Nem­zetiek és a III. kerületiek találkozása. Mindkét csapat vajmi kevés lelkesedést vitt a küzdelembe s habár a lelkesebbek a III. kerületiek voltak, N. S. C. kiforrottabb tudása lanyha játéka daczára is érvényesülni tudott.A III. kerületiek korántsem mutatták már azt a friss, lendületes, gyors játékot, melylyel az elsőosztályban való működésüket megkezdették; viszont azonban a Nemze­tiekben sem lehetett ráismerni arra a csapatra, mely a szezon elején a legszenzácziósabb eredményeket produ­kálta. Ez alkalommal Sztick pótlása végett már nem forgatta fel csapatát; baloldali hátvédként a fiatal Szabovics elég jól szerepelt, de a nézőnek mégis az volt a be­nyomása, hogy a védelem többi tagja nincs bizalommal a beállított tartalék képességei iránt, és ezáltal játékában zavarva van. Voltaképpeni csődöt azonban a csatársor mondott. Romet, Krappán teljesen hasznavehetetlenek voltak, Tóthnak lövéseivel balszerencséje volt, Kovács túlozza egyébként ügyes cselezéseit, Székely pedig csak most jön formába.
    III. kerületnél a védelem jó munkát végzett, de támadásai a balszárny gyengesége miatt nem juthatnak érvényre. Mindent jobbra játszanak, a gyors Hönich II-re,de ha az ellenfél védelme itt résen van, úgy máris ártal­matlanok. így volt vasárnap is, a mikor Feldmann a jobbszámy támadásait feltartván, a balszárny N. S. C.védelmének gyenge oldalával szemben sem tudott érvé­nyesülni. Tetszett Guttmann szorgalmas és Suhajdy nyugodt védőjátéka.
    Az első félidőben N. S. C. sokat támad; III. kerület néhány lerohanással veszélyeztet. Néhány szép lövés hajszálnyira III. kerület kapuja mellé, Krappán egy erőslabdája a kapuléczre kerül.
    Félidő 0:0.
    Másodszori kezdés után, a 8-ik perczben Krappán goalt lő. III. ke­rület vehemensen dolgozik a kiegyenlítésért, de táma­dásai nem lesznek veszélyessé. A 40-ik perezben Romet újabb goallal biztosítja be N. S. C. győzelmet.
    Meg kell emlékeznünk Schaár (M. T. K.) valóban kiváló bíráskodásáról, a ki különösen a faultok lefogásá­ban elsőrangút nyújtott.

    Az Újság 1911 szeptember 26.